Gigi Becali, motivul pentru care Cătălin Zmărăndescu a vrut să-și pună capăt zilelor

Gigi Becali, motivul pentru care Cătălin Zmărăndescu a vrut să-și pună capăt zilelor
La 49 de ani, Cătălin Zmărăndescu se consideră un om împlinit, fără niciun regret major. Este la a doua căsătorie, are trei copii, este fericit și poate spune că viața lui se împarte în două: înainte de Gigi Becali și după ce a rupt legătura cu patronul FCSB.

Cunoscut și ca bodyguard al omului de afaceri Gigi Becali, alături de care și-a petrecut 16 din viață, Zmărăndescu a povestit mai multe episoade care au avut legătură directă cu omul de afaceri.

Legătura cu Gigi Becali, dată uitării

„Cu Gigi Becali a fost într-o altă viață. Îmi aduc mereu aminte cu plăcere prima perioadă cu Gigi Becali, când încă nu intrase în fotbal, în politică, era un om ca noi.”, spune fostul luptător. În opinia acestuia, politica îi face pe oameni hiene, așa cum s-a întâmplat și cu Becali, după cum recunoaște chiar omul de afaceri.

A ajuns să lucreze pentru milionar în urma unui meci de box, când i-a bătut un bodyguard. Atunci, Becali i-a zis: «Cătăline, bravo, bravo! De mâine lucrezi pentru mine, ești angajat pe 300 de dolari, să vii la Lido!». Fiind tânăr și fără prea mari posibilități financiare, un „copil amărât” după cum se descrie, Zmărăndescu a răspuns afirmativ și din clipa aceea a rămas în proximitatea omului de afaceri timp de 16 ani. Nu regret absolut nimic, consider că orice episod bun sau rău din viața sa a contribuit la omul Cătălin care este în prezent: un om fericit!

A vrut să-și ia viața

Totuși, în timp ce a lucrat pentru Becali s-a petrecut cel mai greu moment din viața sa, când a fost la un pas de sinucidere. Fostul luptător a povestit pentru prima dată acest episod. Era în 2009, când niște hoți i-au furat mașina patronului FCSB. Chiar dacă Zmărăndescu i-a prins în cele din urmă pe autori, acesta s-a ales cu o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare. Fostul luptător a stat chiar și în arest timp de 29 de zile, fiind anchetat și judecat pentru răpire de persoane.

În urma acestui incident, Zmărăndescu a pierdut tot. El a povestit în cadrul podcast-ului un episod cutremurător: „În momentul în care am pierdut tot, după incidentul cu Gigi Becali, m-am urcat pe marginea blocului, la etajul 10, cu picioarele în gol: «De ce mai trăiesc? Am fost prost, am făcut greșeli, una după alta!». Și m-a sunat un prieten foarte bun, de-al meu, psiholog de meserie:
«Ce faci, mă? Ești bine, unde ești? Hai că vin acum!».

S-a așezat lângă mine, cu picioarele în gol: «Dacă sari tu, sar și eu!». Mi-a zis: «Ești un egoist, un prost, un nesimțit!. De ce? «Te gândești doar la tine, nu la mama, nu la tatăl tău. Nu ești nici primul, nici ultimul. Mă, dar dacă aveai vreo boală incurabilă, ce făceai?!».

Și m-a făcut puternic, dintr-o slăbiciune a mea. «Este un act de mare curaj, să te sinucizi, dar și cea mai mare prostie, să-ți iei viața dată de Dumnezeu! Dacă suntem pe pământ, trebuie să facem ceea ce suntem meniți să facem». Omul ăla e și azi lângă mine, și-i mulțumesc pentru asta. Dumnezeu lucrează prin oameni!”.

Nicu Gheară i-a schimbat destinul

Acest episod l-a marcat profund pe fostul sportiv, care consider că fiecare om merită o a doua șansă în viață. El spune că a primit-o. Se numește Nicu Gheară și Luiza, soția sa.

„Oamenii ăștia mi-au schimbat destinul. Nicu Gheară, contrar a ceea ce se spune despre el, mi-a dat o direcție bună. Apoi, a apărut Luiza, soția mea, Dumnezeu a vrut să vegheze asupra mea”.