Simona Ionescu / Redactor Șef

Gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles

Gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles
Într-una din edițiile lunii trecute a emisiunii Super Neatza, chef Nicolai Tand a preparat o interesantă rețetă de gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles.

Chiar dacă nu toți oamenii sunt prieteni cu varza de Bruxelles, combinată cu sosul din trei tipuri de brânză și gnocchi, aceasta e chiar delicioasă. Și pentru un plus de gust și aromă, Nicolai a mai adăugat și puțină carne de porc crud-afumată.

Ingredientele pentru Gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles

Ingrediente pentru gnocchi de cartofi:

4 cartofi medii

sare

2 ouă

făină

apă pentru fiert cartofii

Ingrediente pentru sosul de brânzeturi:

100 gr unt

1 linguriță ulei de măsline

1 ceapă

1 cățel de usturoi

150 gr carne de porc crud-afumată

200 gr brânză cremoasă

150 gr brânză cu mucegai

50 gr parmezan

100 gr cașcaval

50 gr parmezan

600 ml smântână lichidă

Pentru preparare varză de Bruxelles:

400 gr varză de Bruxelles

1 ceapă

1 morcov

1 cățel de usturoi

cimbrișor

pătrunjel

apă și sare

unt și ulei de măsline

Mod de preparare

Se începe cu prepararea gnocchilor, apoi se continuă cu varza de Bruxelles și la final sosul de brânzeturi în care se vor răsfăța atât gnocchii cât și varza de bruxelles.

Se spală bine cartofii și se fierb în apă cu sare până încep să se pătrundă și să se decojască. Se scurg, se lasă la răcit, se decojesc și se toacă mărunt, apoi se pasează. Se adaugă un ou și făină, atât cât să devină compoziția consistentă și să se poată prelucra. Se formează gnocchii care se fierb în apă cu sare. Apoi se scurg și se trag la tigaie în unt topit cu puțin ulei. Se presară puțin piper și sare, dacă mai necesită.

Separat, se pune o oală cu apă la fiert și se adaugă o ceapă curățată și crestată, un morcov curățat și tăiat în bucăți mai mici, un cățel de usturoi, 1-2 crenguțe de cimbrișor și câteva fire de pătrunjel verde. Se lasă apa să fiarbă până când se aromatizează bine de la adaosul de ingrediente apoi se blanșează varza de Bruxelles în ea.

Într-o tigaie se pune unt cu ulei, se adaugă carnea de porc și un cățel de usturoi și se amestecă până când acestea își lasă aromele în grăsimea înfierbântată. Se scot și se adaugă varza de Bruxelles. Se trage ușor la tigaie, apoi se scoate în alt vas. În locul acesteia se trag la tigaie și gnocchii scurși, și se adaugă brânzeturile răzuite și smântâna. Se amestecă până se formează un sos cremos de brânzeturi, apoi se adaugă varza de Bruxelles și carnea și se stinge focul. La final, se mai adaugă și puțin cașcaval răzuit.

Sursa: Neatza cu Răzvan și Dani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre