Plăcintă cu praz și carne tocată, perfectă lângă un pahar cu vin roșu

Plăcintă cu praz și carne tocată, perfectă lângă un pahar cu vin roșu
Această plăcintă  poate reprezenta nu neapărat  un aperitiv, ci un fel de mâncare de sine stătător. Este delicioasă.

Această  plăcintă cu praz și carne tocată este cu adevărat ușor de pregătit, iar gustul ei consistent și plin de arome va bucura întreaga familie. Poate fi o idee bună pentru a avea ceva sățios pe masă câteva zile la rând, fără să petreceți prea mult timp în bucătărie. Plăcinta poate fi consumată ca atare sau alături de o salată verde, stropită din belșug cu zeamă de lămâie sau oțet balsamic, pentru a echilibra combinația gusturilor. Este perfectă lângă un pahar cu vin roșu.

Pentru a pregăti această plăcintă cu praz și carne tocată, nu aveți nevoie de prea multe ingrediente, iar modul de lucru nu e deloc complicat. Iată, în continuare, cum se realizează aceasta.

Ingrediente pentru plăcintă cu praz și carne tocată

4 căni și jumătate de făină

300 ml apă

3 linguri de oțet

1 linguriță sare

1 kg de praz

300 g carne tocată

1 linguriță de sare

1 linguriță de piper negru

1 linguriță boia

2 linguri pline de unt

1 ceașcă de ulei

Mod de preparare

Un aluat tare spre mediu se frământă din făină, sare, apă și oțet. Se lasă să se odihnească o jumătate de oră. Separat, ceapa, carnea tocată și, respectiv, prazul se prăjesc la foc mare pentru a nu deveni apoase. Se adaugă piper negru, boia de ardei, sare și se lasă la răcit. Untul și uleiul se pun la fiert împreună, până dispare turbiditatea.

Aluatul se împarte în 24 de bucăți egale, se întind, se aplică unt topit între ele și se așază unul peste altul 12 straturi. Primul aluat cu 12 straturi se întinde până la dimensiunea unei tăvi trăgându-l cu mâna fără a-l apăsa prea mult, apoi se pune pe tavă, iar deasupra se pune amestecul de carne tocată și praz.

Celelalte 12 straturi de aluat se prepară în același mod și se pun peste amestec. Restul de ulei cu unt topit se aplică generos deasupra. Coacem plăcinta cu praz și carne tocată în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumenește.

Dacă timpul nu vă permite sau nu aveți chef să munciți la făcutul aluatului, puteți folosi foi de plăcintă din comerț.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre