Celebrul bucătar de la TV în vârstă de 53 de ani este directorul companiei Gordon Ramsay Restaurants Ltd, care include restaurante precum localul său cu trei stele Michelin, Gordon Ramsay.

A făcut un profit de aproape 12 milioane de lire sterline

Un raport depus la Companies House arată acum că bucătarul nu a luat dividende de director din profiturile care au totalizat anul trecut 11,9 milioane de lire sterline.

Compania lui Gordon este interesată de paisprezece restaurante din Londra și are acorduri de licență pentru alte 10 din întreaga lume. Printre acestea se numără Restaurantul Gordon Ramsay, cu trei stele Michelin și Petrus, precum și Savoy Grill și Lucky Cat by Gordon Ramsay.

Un raport a mai dezvăluit că Gordon intenționează să deschidă până la 50 de locații în următorii cinci ani în Marea Britanie, precum și 200 în Asia. Una dintre întreprinderile numite este Gordon Ramsay Pub & Grill din Macao, raportul sugerând că acesta ar trebui să fie deschis în toamna anului 2020.

Gordon Ramsay lansează o Academie

Hotărât să profite la maximum de afacerea sa, Gordon urmează să lanseze o Academie pentru a dezvolta abilitățile și pasiunea tinerilor bucătari.

Bucătarul are o valoare estimată la 200 de milioane de lire sterline și acesta a fost al doilea an în care nu a luat niciun dividend. Totuși, colegul său de regie Andy Wenlock a primit un salariu de 417.000 de lire sterline anual.

De asemenea, el a acordat 7,4 milioane de lire sterline din banii săi ca „împrumut” și a dat „garanții personale în valoare totală de 5 milioane de lire sterline în ceea ce privește facilitatea bancară a grupului”.

Cum a fost afectat Gordon Ramsay de pandemia de coronavirus

Gordon a început să lucreze la redeschiderea primului dintre cele 35 de restaurante ale sale în iulie, după ce afacerea s-a luptat să existe în timpul pandemiei de coronavirus.

Cu toate acestea, ambițiile sale de a „crea o propunere de luat masa în valoare de miliarde de dolari” sunt stopate de pandemia Covid-19, care a devastat o mare parte din comerțul specific.

Gordon crede că noile restaurante pe care vrea să le deschidă vor crea în jur de 2000 de locuri de muncă în Marea Britanie. 

„Avem vise mari, planuri mari și o strategie globală atât de ambițioasă încât îmi taie respirația. A trebuit să recunoaștem și să analizăm impactul oribilei pandemii de coronavirus. Continuăm să fim optimiști și ambițioși, știind că este mai important ca oricând să investim în industria noastră, să susținem furnizorii și să creăm locuri de muncă”, a declarat Gordon Ramsay.

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp