Shango, gorila de 31 de ani, trăiește într-o zoo din Miami și săptămâna trecută a intrat într-o ceartă cu fratele ei, Barney, alegându-se cu leziuni minore. Gorila a fost mușcată și zgâriată, așadar, doctorii i-au făcut testul de coronavirus ca o măsură de precauție.

Cele două gorile s-au născut în San Francisco și au fost transferate în gradina zoologică din Miami în anul 2017. Conflictele între masculii acestei specii sunt obișnuite și, uneori, frecvente, atunci când locuiesc împreună.

O echipă de medici au intervenit, l-au pus pe Shango pe masa de oprație și i-au vindecat rănile.

După cum se poate observa în imagini, gorila are o rană adâncă pe mână, aparent de la mușcătura fratelui. Primata este atat de mare, încât a ocupat tot spațiul de pe masa chirurgicală. Aceasta a avut parte de cel mai bun tratament și a primit cel mai bun test COVID. Pe lângă test, animalul a avut parte și de un vaccin, radiografii și un tratament cu ultrasunete.

 

Rezultatul testului a ieșit negativ, conform spuselor personalului de la gradina zoologică. Animalele pot contacta virusul, lucru cu care grădinile zoologice au avut de furcă. Cum primatele sunt rude îndepărtate ale oamenilor, acestea sunt predispuse și ele la virus.

De când imaginile au fost postate, au strâns peste 1.600 de reacții și peste 1.500 de distribuiri. Mai multe persoane au discutat în comentarii despre procedură.

„Mulțumim pentru că aveți grijă de toate animalele. Buna treaba.”, „Sper că se va vindeca repede si poate merge înapoi lângă fratele lui. În sălbăticie nu ar fi avut parte de acest tratament”, spun utilizatorii de pe Twitter.

Foto: Twitter

Ungurii se pregătesc să închidă granița. Iată noile restricții impuse

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp