O gravă breșă de securitate acasă la fiul Reginei a fost semnalată zilele trecute. O femeie în vârstă de 44 de ani, care a pretins că este logodită cu prințul Andrew, a fost lăsată să intre în casa lui. Mai mult, gardienii au fost așa de impresionați de „aspectul șlefuit” al acesteia, încât i-au plătit și taxiul.
Ofițerii de securitate au fost absolut cuceriți de aspectul „lustruit” al spanioloaicei încât chiar i-au plătit taxiul cu care a ajuns aceasta înainte de a-i face semn cu mâna să intre pe terenul Royal Lodge din Windsor Great Park luni, la 11 dimineața.
Gravă breșă de securitate acasă la fiul Reginei
Femeia, care a fost acum secționată în temeiul Legii privind sănătatea mintală din 1984, a petrecut 20 de minute rătăcind pe teren înainte de a se îndrepta în clădirea de gradul II pentru a întreba un membru al personalului unde era ducele, a scris Daily Mail. Abia atunci au fost chemați polițiștii, în timp ce femeia a fost ținută în hol. În timp ce aștepta, femeia i-a spus angajatului că este logodită cu prințul Andrew, că se numea Irene Windsor și locuia acolo cu ducele.
În geanta femeii au fost găsite hărți ale Lojei Regale și ale altor reședințe ale Familiei Regale, alături de un inel-cheie de auto-apărare în formă de pisică care avea două vârfuri ascuțite.
Potrivit sursei citate, femeia care a pretins că e logodnica prințului a zburat în Marea Britanie din Spania sâmbătă, ziua înmormântării prințului Philip. În ciuda faptului că forțele de securitate erau în alertă maximă pentru înmormântare, femeia a fost lăsată să treacă prin poarta din față către Loja Regală. Nimeni nu a rugat-o să arate nicio dovadă de identificare.
Ea a pretins că are o întâlnire la prânz cu ducele. Și le-a cerut ofițerilor de securitate să-i plătească tariful taxiului. O sursă a spus: „Se pare că era îmbrăcată foarte elegant, în pantaloni de costum, o bluză galbenă și o jachetă de culoarea piersicii, avea părul complet și era machiată. A arătat o figură plină de farmec, iar gardienii au fost complet cuceriți. Femeia le-a cerut să-i plătească tariful pentru taxi, fiind o prietenă apropiată a prințului Andrew. Apoi a cerut ajutor ca să i se arate drumul către Loja Regală”.
Ea a fost inițial arestată sub suspiciunea de efracție înainte de a fi secționată. În plus, la Winsdor a fost lansată o procedură de revizuire a securității.
Cum a rămas prințul Andrew fără pază solidă
Protecția prințului Andrew din partea poliției a fost redusă anul trecut ca parte a măsurilor de reducere a costurilor. Mai ales că acesta s-a retras din funcțiile regale din cauza scandalului Jeffrey Epstein. El încă are protecție personală a Poliției Met, dar ofițerii săi nu mai sunt înarmați în mod obișnuit.
Securitatea privată la Royal Lodge, pe care Andrew o împarte cu fosta sa soție Sarah, ducesa de York, este asigurată de Privy Purse, veniturile private ale reginei.
Prințul Andrew și Fergie locuiesc la Loja Regală din 2004. S-au mutat la doi ani de la moartea fostului său ocupant, Regina Mamă. Prințesa Eugenie și soțul ei, Jack Brooksbank, care au devenit părinți în februarie, au locuit și ei la Royal Lodge în timpul lockdown-ului.
Ce făcea prințul când a apărut intrusa
Alte surse au declarat presei că prințul Andrew era acasă în momentul sosirii femeii. Dar nu se știe dacă era la curent cu asta. Un purtător de cuvânt al poliției din Valea Tamisei a declarat: „Poliția din Valea Tamisei a fost chemată luni dimineață la Loja Regală din Windsor Great Park pentru a constata că o femeie care a încălcat legea. Femeia, în vârstă de 44 de ani, a fost interceptată și arestată.
Ulterior a fost eliberată și secționată în temeiul secțiunii 136 din Legea sănătății mintale. Ancheta asupra incidentului continuă. Dar nu a existat niciun risc pentru nicio persoană de la Loja Regală. Datorită secțiunii femeii, nu vom mai comenta din acest moment”. Oficialii Palatului Buckingham au refuzat să comenteze incidentul.
Sursa foto: Instagram, Daily Mail.
Venit de la Craiova, lui Selly i-a scăpat porumbelul din gură: „S-a umplut Bucureștiul de gherțoi”
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook