Greșeli pe care probabil le comiți când te cerți cu partenerul tău. Cum să le eviți

Greșeli pe care probabil le comiți când te cerți cu partenerul tău. Cum să le eviți
Cuplurile fericite se certă și ele. De fapt, cuplurile care se ceartă sunt mai predispuse să rămână împreună decât cuplurile care evită să se confrunte cu problemele lor.

Greșeli pe care probabil le comiți când te cerți cu partenerul tău. În timp ce s-ar putea certa pentru aceleași lucruri ca și cuplurile obișnuite, felul în care se luptă cuplurile fericite îi deosebește de ceilalți. Ei își aleg bătăliile certându-se despre lucruri la care apoi găsesc soluții.

Dar, există și alte lucruri de care trebuie să fii precaut atunci când te cerți cu partenerul tău. Lucrurile pe care le poți evita atunci când te lupți cu iubitul tău/ iubita ta și ce ar trebui să faci în schimb pentru a menține o relație sănătoasă cu el/ea:

Nu folosi gesturi care îți revocă partenerul

Greșeală obișnuită: afișarea limbajului defensiv al corpului, cum ar fi încrucișarea brațelor sau picioarelor și deplasarea sau îndepărtarea de partenerul tău poate agrava o ceartă. Alte gesturi combative le includ pe cele care manifestă furie și dispreț. 

Ridiculizarea partenerului tău dând ochii peste cap, dând din cap sau batjocorindu-l poate face situația deja sensibilă și mai ostilă.

Ce puteți face în schimb: în loc să vă încrucișați brațele, încercați să vă înfruntați partenerul și să vă mențineți palmele în sus. Așezarea și contactul vizual vă pot ajuta, de asemenea, deoarece arată că nu încercați să-i amenințați și că încercați să ascultați.

Ținerea de mână este, de asemenea, o idee bună atunci când vă certați. Îmbrățișarea partenerului atunci când este supărat poate arăta că îți pasă, dar numai atunci când sunt gata să fie atinși de tine.

Cearta despre mai multe probleme în același timp

Greșeală obișnuită: Chiar dacă argumentul a început asupra unui subiect, tu și partenerul tău începeți să vă certați despre alte lucruri fără legătură. Este firesc să vrei să aduci lupte vechi sau greșeli din trecut ca „dovezi” pentru lupta ta actuală. Dar, îți va servi doar ego-ul și îți va supăra și mai mult partenerul. 

Dacă faceți asta, veți confunda, de asemenea, lucrurile. Este puțin probabil să puteți aborda mai multe probleme în același timp.

Ce puteți face în schimb: concentrați-vă doar pe subiectul aflat la îndemână și rezistați tentației de a argumenta despre alte lucruri. Dacă partenerul tău se îndreaptă spre un alt subiect, readuce problema principală la discuție fără să respingi în mod flagrant punctele lor.

Dai vina pe partenerul tău

Greșeală obișnuită: deși este obișnuit să vrei să construiești un caz pentru a dovedi că partenerul tău greșește, arătând cu degetul sau spunând „A fost doar vina ta”, acest lucru trebuie schimbat. Este ca și cum ai fi urmărit penal în instanță. S-ar putea să câștigi lupta în acel moment. Dar, ai să pierzi relația la final. 

Nu este la fel de util dacă insiști ​​să le vezi doar defectele. Acest lucru arată că nu ești dispus să le vezi pe ale tale.

Ce puteți face în schimb: poate fi greu să ai răbdare. Dacă simți că te atacă, este înțelept să rămâi calm. Gândește-te la răspunsul tău înainte de a reveni cu unul. Fii deschis la feedback. Ar putea exista lucruri pe care amândoi să le puteți îmbunătăți.

Meserii care au dispărut în timp. Este uimitor cu ce se ocupau oamenii în trecut