Meserii care au dispărut în timp. Începând cu evoluția tehnologică, încet, încet au dispărut și unele profesii, care aveau un rol important înainte de acest eveniment. Istoricii au scos în evidență câteva meserii care în prezent nu mai există, pentru că aceste profesii pot fi înlocuite cu diferite aparate moderne sau roboți.
Oameni care vânau șobolanii
În trecut oamenii încercau să scape cât mai repede de șobolani sau alte tipuri de rozătoare, pentru că aceștia invadau în case, mușcau și cel mai rău, transmiteau diferite boli periculoase. În așa fel, existau vânătorii de șobolani, care avea abilitățile și uneltele necesare pentru a prinde cât mai repede rozătoarele.
Oamenii care aranjau popicele la bowling
Este curios faptul că în trecut existau oamenii care aranjau manual popicele la bowling. În marea parte cu acest lucru se ocupau copiii. Este foarte ciudat să ne imaginăm că în ziua de azi să existe oameni care aranjează popicele, pentru că în secolul XXI avem diferite aparte ultramoderne.
Meserii care au dispărut în timp. Lampagiu
O altă meserie care azi nu mai există este lampagiul, care stingea și aprindea toate felinarele de pe străzi. În ziua de azi felinarele se aprind și se stâng automat conform unui orar sau există felinare mai performante, care au senzori speciali ce detectează lipsa luminii.
Oamenii care furau cadavre
Sună foarte ciudat, dar exista așa meserie în trecut. Este cunoscut că universitățile de medicină aveau nevoie de cadavre, pentru a cerceta corpul uman. Dar în trecut se considera un păcat de a face disecție pe oamenii. În așa fel, universitățile angajau hoții de cadavre, care furau decedații din cimitire.
Oamenii care ridicau dispoziția celor din jur
În trecut existau persoane care înlocuiau radioul, televiziunea și internetul. Această meserie presupunea ca o persoană să distreze oamenii care lucrau în diferite fabrici. Adică, citeau știri din ziare, povesteau diferite istorii, spunea bancuri în așa fel încât toți muncitorii să audă explicit ce vorbește.
Foto
Charles sau William? Pe cine vor britanicii ca viitor rege
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook