Charles sau William? Pe cine vor britanicii ca viitor rege

Charles sau William? Pe cine vor britanicii ca viitor rege
Un studiu realizat pe un eșantion de oameni a relevat pe cine vor britanicii ca viitor rege încoronat, după ce regina Elisabeta nu va mai fi. Rezultatul este unul surprinzător.

În momentul în care regina Elisabeta va trece în neființă, prințul Charles este primul în linia de succesiune la tron. Conform tradiției, acesta ar urma să fie încoronat imediat ce regina își va da obștescul sfârșit. Un studiu realizat de DeltaPoll a descoperit pe cine vor britanicii ca viitor rege. Charles sau William? 

Zvonurile privind o posibilă abdicare a lui Charles în favoarea fiului său, William, sunt destul de vechi. Însă momentan nu a existat vreodată un indiciu real privind această teorie. Totuși, între britanici părerile au fost mereu împărțite, mai ales că aceștia încă nu au acceptat-o 100% pe Camilla, consoarta prințului Charles. Pe partea cealaltă, William ar putea obține puncte bonus ca popularitate, mai ales că o are pe Kate Middleton lângă el, care este iubită de populație. 

Pe cine vor britanicii ca rege? William a câștigat lupta 

Publicul britanic ar prefera ca prințul William să fie încoronat ca următor monarh în locul tatălui său, potrivit unui nou sondaj. Aproape jumătate dintre cei chestionați de Deltapoll (47%) își doresc ca William să fie rege când se termină domnia reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani. 

Pe Charles îl doresc doar 27% dintre cei chestionați, în timp ce pe categoria de vârstă 18-24 de ani, Charles a obținut doar 5%. În ceea ce privește populația feminină, 55% dintre doamne au recunoscut că l-ar prefera pe William ca rege. „Acest lucru nu este clar decis de publicul britanic, dar prințul William este alegerea de top, la o anumită distanță”, a scris pe Twitter directorul DeltaPoll, Joe Twyman.

Studiul l-a inclus și pe prințul Harry, care nu a stat prea bine. Imaginea lui se pare că a suferit serios în urma Megxit. Astfel, doar 8% dintre cei chestionați l-au votat ca posibil viitor suveran. Practic, Harry stă mult mai rău ca tatăl său în această privință. Sondajul a fost efectuat pe 1.590 de adulți în perioada 31 martie – 1 aprilie, a spus DeltaPoll.

Foto: Facebook

Cum a ajuns prințesa Diana la tunsoarea care a consacrat-o. Stilistul ei a dezvăluit totul