Cine a ordonat masacrul de la Bucha? Dacă până acum nimeni nu a știut, hackerii de la Anonymous au spus acum adevărul.
Hackerii de la Anoymous au făcut lumină. S-a aflat cine a ordonat masacrul din Bucha. I se spune măcelarul
Hackerii de la Anonymous au aflat cine este persoana care a ordonat masacrul de la Bucha. E vorba de un colonel, supranumit măcelarul de la Bucha.
„Locotenent-colonelul Omurbekov Azatbek Asanbekovici, unitatea militară 51460, comandantul celei de-a 64-a brigăzi de puști motorizate (Habarovsk) este responsabil pentru masacrul din Bucha”, au spus hackerii, alături de o imagine care îl arată pe colonel.
Rusul e vânat de oficialii ucrainieni
De altfel, numele lui Asanbekovici apare și într-o declarație a consilierului prezidențial ucrainean Alexei Arestovici. Potrivit declarațiilor acestuia, unitatea militară pe care colonelul o comandă a fost văzută în Bucha, în nord-estul Kievului.
Zilele colonelului sunt însă numărate, pentru că oficialii din Ucraina au spus că sunt pe urmele lui Asanbekovici și îl vor prinde, iar el va plăti pentru sutele de civili care și-au pierdut viața.
Președintele Ucrainei povestește de un genocid
Ororile din Ucraina a șocat pe toată lumea, iar pe 2 aprilie pe o singură stradă din Bucha au fost găsite 20 de cadavre. De asemenea, un jurnalist din Ucraina a mărturisit că rușii ar fi omorât toți bărbații cu vârste cuprinse între 18-60 de ani, majoritatea fiind împușcați având mâinile legate. „Toți acești oameni au fost împușcați”, a declarat pentru AFP primarul din Bucha, Anatoly Fedoruk.
De asemenea, edilul a spus că în gropi comune au fost puși alți 280 de oameni. Au existat și supraviețuitori ai acestei drame, care au mărturisit că au fost obligați să stea ascunși în beci nu mai puțin de două săptămâni. Nenorocirea de la Bucha a fost văzută și de comunitatea internațională, care a cerut ca autorii crimelor să fie pedepsiți. Localitatea Bucha a fost vizitată și de președintele Ucrainei, care a arătat atrocitățile și în Parlamentul României când a ținut un discurs.
Sursă foto: digi24
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook