Hollywood-ul se mută lângă România. Se filmează Dune2 și știm ce se va întâmpla în acest scenariu

Hollywood-ul se mută lângă România. Se filmează Dune2 și știm ce se va întâmpla în acest scenariu
Cele mai mari vedete de film actuale iau cu asalt Budapesta. După Italia și lacul Como, unde s-au dus în vacanță, capitala țării vecine devine un adevărat magnet. Dar totul are legătură cu lucrul.

Continuarea filmului Dune se filmează la Budapesta. Jason Momoa, Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Florence Pugh, Christopher Walken  sau Léa Seydoux sunt numai câteva din vedetele care, cu puțin noroc, pot fi întâlnite, după filmări, la o plimbare pe străzile din capitala țării vecine. Românii, mai ales cei din vestul țării, pentru care Budapesta e la numai două ore de mers, pe autostradă, nu mai au niciun motiv să nu se grăbească să viziteze țara vecină.

Primele vedete de la Hollywood au ajuns deja la Budapesta

Mulți cineaști aleg Budapesta ca loc de filmare, ceea ce este de înțeles. Echipa filmului Dune nu a decis altfel. După prima parte, premiată cu șase Oscaruri, Denis Villeneuve se întoarce în capitala Ungariei împreună cu echipa sa ilustră pentru a realiza a doua parte a operei. Prima parte a celei mai recente adaptări a lumii imaginate de Frank Herbert a fost un succes mondial în 2021, relatează hirado.hu.

Planul regizorului Denis Villeneuve a fost să împartă prima carte a seriei de romane în două părți. Cea de-a doua parte a filmului Dune este programată să fie lansată în 17 octombrie 2023, iar filmările tocmai au început la Budapesta, scrie DailynewsHungary.com.

La începutul acestui an, filmul a obținut 10 nominalizări la Oscar. A câștigat șase dintre ele, printre care cea mai bună coloană sonoră originală, cel mai bun sunet, cel mai bun montaj, cea mai bună cinematografie, cel mai bun design de producție și cele mai bune efecte vizuale.

Sinopsisul a fost dezvăluit. Ce se întâmplă în parea a doua Dune

Odată cu începerea filmărilor la Dune, Warner Bros. Pictures a dezvăluit, în sfârșit, sinopsisul oficial pentru mult așteptatul film SF. Filmul, în care Timothée Chalamet joacă rolul principal, va fi filmat în Budapesta, Abu Dhabi, Iordania și Italia.

„A doua parte va explora călătoria mitică a lui Paul Atreides, în timp ce acesta își unește forțele cu Chani și Fremenii pentru a se răzbuna pe conspiratorii care i-au distrus familia. El trebuie să aleagă între dragostea vieții sale și soarta universului cunoscut, în timp ce se străduiește să prevină un viitor teribil pe care numai el îl poate prevedea”, se arată în sinopsis.

Bineînțeles, începerea filmărilor înseamnă, de asemenea, că în curând capitala Ungariei va fi din nou plină de vedete de la Hollywood. Austin Butler, vedeta pe care o admirați deja zille acestea în Elvis, care va apărea în rolul moștenitorului Harkonnen, Feyd-Rautha, se află deja de câteva zile la Budapesta și a început filmările la Dune.