Simona Ionescu / Redactor Șef

Banc. Un apicultor și un alergic se dau în judecată, dar unul dintre ei a decis să-și facă singur dreptate

Banc. Un apicultor și un alergic se dau în judecată, dar unul dintre ei a decis să-și facă singur dreptate
Începeți ziua cu zâmbetul pe buze! De aceea am decis să înlocuim Horoscopul cu unu-două bancuri care să vă dea o stare de bine pentru toată ziua. Dacă știți bancuri bune, puteți să ni le trimiteți pe adresa de mail redactie@retetesivedete.ro.

Doi vecini: unul crescător de albine, celălalt alergic la albine. Alergicul îl dă în judecată pe crescător şi se cam tot judecă ei vreo doi ani, până într-o zi când crescătorul se enervează şi-l leagă pe alergic de un copac din mijlocul albinelor, încercând să-i demonstreze că albinele sunt paşnice. Trece noaptea. Dimineaţă, crescătorul de albine pleacă la serviciu. Întorcându-se, îl găseşte leşinat pe alergic, plin de răni:
– Ce-ai făcut, te-au muşcat?
– Nu.
– Te-au înţepat?
– Nu.
– Dar ce ţi-au făcut?
– Nimic, dar câinele de ce nu l-ai legat?!

***

Câinele unui vânător moare, într-o zi, și acesta se hotărăște să-și cumpere alt câine. Își cumpără alt câine, merge la vânătoare. Poc după o pasăre, câinele se sperie și o ia la fugă. Își mai cumpără unul dar, la fel. Se duce omul, supărat, într-o bodegă și povestește unuia pățania, că i-au dispărut doi câini. Un lăutar aude și îi spune:

– Da-mi un câine și, după 2 săptămâni, îl fac bun de vânătoare.

– Bine, moșule. Zis și făcut.

Lăutarul i-l bagă în tobă și i-l ia pe la nunți, pe la petreceri, să se obișnuiască câinele cu bubuielile. După o săptămâna, își ia omul câinele înapoi și merge la vânat. Trage poc, poc, poc! La care câinele:

– I-auzi una, i-auzi două, i-auzi patruzeci și nouă!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre