Simona Ionescu / Redactor Șef

Pregătiți-vă pentru Anul Dragonului. Iată ce ne rezervă 2024 în zodiacul chinezesc

Pregătiți-vă pentru Anul Dragonului. Iată ce ne rezervă 2024 în zodiacul chinezesc
Semnul Dragonului este unul dintre cele mai puternice din zodiacul chinezesc. El simbolizează puterea masculină, forța de a face imposibilul posibil și setea de aventură. Anul 2024 va fi marcat de acest semn sacru, care ne va influența într-un mod neașteptat.

Anii trecuți au lăsat urme adânci în psihicul colectiv și parcă toți purtăm poveri grele pe umeri. Energia de altă dată nu mai își face simțită prezența și monotonia acaparează mai rău ca pandemia de coronavirus. Starea aceasta generală, însă, e pe cale să se schimbe. Când nu mai spera nimeni la o reîntoarcere la binele de altă dată, intrăm în anul 2024, în care semnul puternic al Dragonului ne va repune pe făgașul normal, spun maeștrii chinezi.

E anul iubirilor ca-n povești!

În Anul Dragonului 2024, pe lângă energia primită, vom trăi și sentimente mai frumoase, mai intense, precum iubiri pasionale. Dragonul aduce tuturor o șansă la o dragoste ca în povești, clădită pe simțiri foarte puternice. Din punct de vedere al cuplului și familiei, anul guvrnat de Dragon va favoriza perechiile care își doresc copii. E un an magic pentru cei care încearcă să devină părinți.

Totodată, „capcana” Dragonului pentru aceste persoane este loialitatea. Pasiunea care îi va arunca pe oameni în mrajele iubirii se va transforma imediat în ură, la cel mai mic semn de trădare sau infidelitate.

Dragonul favorizează inteligența artificială

Potrivit zodiacului chinezesc, semnul Dragonului vine întotdeauna cu aport asupra tehnologiei și a inovației. Și dacă în 2023 inteligența artificială a impresionat prin capacitățile sale, în 2024 cu siguranță vom asista la o revoluție uriașă în acest domeniu.

În 2024, Dragonul se va ocupa și de situația financiară a fiecăruia. Puternicul semn va aduce oportunități unice și aproape ireale pentru a crește veniturile. Dragonul este un semn al abundenței și al expansiunii, iar dacă vă veți deschide o afacere în anul guvernat de acesta, șansele ca ea să meargă brici sunt foarte mari.

La polul opus al aspectelor pozitive aduse de Dragon, din punct de vedere al stării financiare, există opulența. Cheltuiala în neștire și tentația de a duce o viață de lux va fi resimțită din plin, fiind parte din caracteristicile semnului. Însă cumpătarea și concentrarea pe familie și copii sunt suficiente pentru a trece cu bine de aceste etape periculoase.

Dacă v-ați născut în 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 atunci semnul dumneavoastră zodiacal chinezesc este Dragonul. Iată ce culori și numere sunt cele norocoase:

Specialiștii în astrologie chinezească spun că norocul celor Anul Dragonului se leagă de numere, culori și direcții. Cei născuți în ianuarie sau februarie ar trebui să țină cont în special de momentul în care cade Anul Nou Chinezesc pentru a-și confirma semnul de naștere. Fiecare an Dragon are, de asemenea, unul dintre cele cinci elemente asociate cu el. E vorba de Lemn, Foc, Pământ, Metal și Apă.

Dragonul reprezintă putere și noblețe

În calendarul chinezesc, Anul Dragonului ocupă un loc special și este înconjurat de trăsături semnificative. Potrivit culturii chineze, Dragonul reprezintă nu doar putere și noblețe, dar mai ales onoare, succes și noroc, fiind o creatură în directă legătură cu talentul și excelența. De asemenea, Dragonii sunt lideri înăscuți, foarte curajoși, au multă încredere în propria persoană, dar pot fi critici. Își doresc să aibă un viitor stabil, însă nu vor lipsi provocările.

Ce trăsături au nativii din Anul Dragonului

Există cinci tipuri de dragoni

Potrivit astrologiei chinezești, există cinci tipuri de dragoni, fiecare cu trăsăturile sale. Dragonii de Lemn (1964, 2024) sunt genul introvertiți, cu mai puține relații. În schimb, Dragonii de Foc (1916, 1976) sunt mult mai flexibili și extrem de inteligenți. Ambițioși și foarte harnici sunt Dragonii de Pământ (1928, 1988), iar Dragonii de Aur (1940, 2000) sunt mereu direcți și naturali. Prevăzători și perseverenți sunt Dragonii de Apă (1952, 2012).

Numere norocoase și numere ghinioniste

Numerele norocoase ale dragonilor sunt 1, 6 și 7, iar zilele norocoase sunt 1 și 16 din fiecare lună chinezească. Pentru a avea noroc, e important să poarte haine aurii, argintii și alb cenușiu. Cât privește florile norocoase li se potrivește arcul de glorie cu inimă sângerie și florile de dragon.

Lunile norocoase sunt a 3-a, a 4-a și a 7-a lună chinezească. Există și culori pe care aceștia trebuie să le evite, e vorba de albastru și verde. Numerele care le poartă ghinion sunt 3 și 8. E bine să aibă grijă în a 5-a și a 6-a lună chinezească.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre