I se spune prăjitura fericirii și se coace doar 10 minute. Iată rețeta!

I se spune prăjitura fericirii și se coace doar 10 minute. Iată rețeta!
O felie cu tot ce e mai bun și gustos: zmeură, cocos, ciocolată. Vă puteți imagina altfel desertul ideal?

Nu degeaba acestei rețete i se spune prăjitura fericirii. Cele trei ingrediente de bază sunt responsabile cu o stare de bine inegalabilă. În plus, desertul conține ingrediente sănătoase. E fără zahăr. Dar e dulce.

Ingrediente pentru prăjitura fericirii

Pentru bază: sirop de artar (100g)

iaurt de cocos (60g)

unt de arahide (70 g)

pudră de cacao (30 g)

praf de proteină cu aromă de cicolată (60g)

faina de orez (20 g)

bicarbonat de sodiu (1/2 linguriță)

Umplutura cu zmeură: zmeură congelata (250g)

sirop de arțar (50 g)

nucă de cocos mărunțită (50 g)

praf de proteină cu aromă de vanilie (60g)

făina de cocos (40 g)

Pentru glazură: ciocolată (100g – pentru varianta vegană, alegeți ciocolată fără lapte)

iaurt de cocos (30 g)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius (cu ventilatorul pornit, dacă aragazul deține aces accesoriu) și tapetați o tavă pătrată de tort cu hârtie de copt. Într-un castron mediu, adăugați siropul de arțar, iaurtul de cocos și untul de arahide, amestecați pentru a le combina. Adăugăm pudra de cacao, pudra proteica, făina de orez și bicarbonatul și amestecăm până se formează un aluat moale. Se toarnă aluatul în tava pregătită și se aplatizează pentru a forma baza. Se coace la cuptor pentru 10 minute, apoi se lasă deoparte să se răcească.

Pentru a face umplutura, adăugați zmeura într-un castron mare și încălziți la cuptorul cu microunde timp de 1 minut pentru a se dezgheța. Folosiți o furculiță pentru a face piure zmeura. Adăugați siropul de arțar și amestecați. Adăugați proteina, nuca de cocos tocată și făina de cocos și amestecați până se formează un amestec gros. Se toarnă peste baza coaptă și se întinde uniform.

Pentru a face blatul de ciocolată, adăugați ciocolata și iaurtul într-un castron și topiți împreună în cuptorul cu microunde timp de 60 de secunde. Se amestecă până se omogenizează. Întindeți uniform peste umplutură apoi puneți în frigider 15 minute.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mon (@mainlymonica)

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre