Iată cât de folositoare e pudra de baobab. O găsiți în magazinele naturiste

 Iată cât de folositoare e pudra de baobab. O găsiți în magazinele naturiste
Unul din cele mai exotice alimente pe care le găseşti în magazinele cu profil naturist este pudra de baobab. Se obține din fructele de baobab, un copac care poate trăi mii de ani, cu un trunchi foarte gros, care atinge dimensiuni impresionante, de până la 9 metri diametru.

Iată de ce vă propunem să descoperiți pudra de baobab.  Aceasta conține de şase ori mai multă vitamina C decât portocalele şi de două ori mai mult calciu decât laptele. De asemenea, pudra de baobab conține foarte mulți antioxidanți, mai exact are o cantitate de antioxidanți dublă până la triplă față de afine, rodii, goji și ceai verde.

Având un gust discret, pudra de baobab este extrem de simplu de consumat. Practic poate fi amestecată cu orice: în apă, în smoothie-uri şi sucuri, poate fi presărată în salate sau piureuri, sau poate fi consumată cu cereale, iaurturi şi lapte.

Aliat de nădejde în curele de slăbire

Pudra de baobab ajută la slăbit. Datorită conținutului mare de fibre, pudra de baobab conferă rapid o stare de saţietate, fiind astfel de mare ajutor persoanelor care vor să piardă în greutate. În plus, e un aliat pentru persoanele care au probleme cu glicemia, deoarece, consumată constant, scade nivelul de zahăr din organism. Studii realizate la nivel mondial au demonstrat că pudra de baobab scade nivelul zahărului din sânge, fiind recomandată persoanelor care suferă de diabet de tip 2.

Conţinutul mare de fibre face din acest aliment şi un bun remediu anticonstipaţie. Consumată constant, pudra de baobab accelerează tranzitul intestinal.

Energizant natural și sănătos

În plus, pudra de baobab este un adevărat leac pentru oboseală, întrucât are un conținut mare de vitamina B6, magneziu și antioxidanți. Ea întărește sistemul imunitar, iar prin conținutul mare de vitamina C care ajută organismul să absoarbă mai bine fierul, contribuind semnificativ la starea de energie a organismului, dar și la eliminarea carențelor de fier.

De asemenea, e utilă în dietele sportivilor, pentru că ajută la refacerea nivelului de electroliți, fiind bogată în potasiu, sodiu, magneziu și calciu.

Totodată, datorită antioxidanţilor, pudra de baobab ajută şi la încetinirea procesului de îmbătrînire prematură. Antioxidanţii împiedică efectul radicalilor liberi asupra celulelor şi scad riscul de boli neurodegenerative şi cardiovasculare.

Sursa foto: Pixabay

Exclusiv. Daria lui Bodi e disperată: „Îmi tremură mâinile, am nevoie de tine acum!”