Iată ce a făcut Sean Penn după ce a amenințat că va da foc statuetelor Oscar. „Astăzi am fost aici!”

Iată ce a făcut Sean Penn după ce a amenințat că va da foc statuetelor Oscar. „Astăzi am fost aici!”
Vedetele de la Hollywood sunt extrem de implicate în situația din Ucraina. Multe au donat sume mari de bani, campionul, aici, fiind Leonardo di Caprio, ucrainean după bunica maternă, care a pus la bătaie 10 milioane de dolari, bani pe care i-a dat Forțelor Armate ucrainene.

Mila Kunis a vorbit despre cauza ucraineană la Oscaruri, iar una din gazde, Amy Schumer, a avut ideea de a-l invita pe președintele țării să le vorbească oaspeților celebrei gale. Ceea ce, în final, nu s-a întâmplat.

Dincolo de bani, celebrul actor și regizor Sean Penn este de departe cel mai implicat în imaginea cauzei ucrainene. De când a început conflictul, acesta se află tot pe acolo. Actor și regizor, în vârstă de 61 de ani, Penn se găsea în Ucraina când a început invazia rusească, pe 24 februarie, și s-a întâlnit cu Zelenski și înainte, și după acest moment, pentru un film documentar pe care îl realizează. La câteva zile după invazie, Sean Penn a părăsit Ucraina pe jos, alături de refugiați, pentru a trece în Polonia.

„Împreună cu doi colegi, am mers câțiva kilometri până la granița poloneză, după ce ne-am abandonat mașina pe marginea drumului”, povestit Penn, pe 28 februarie, pe contul său de Twitter. BBC notează că, de atunci, organizaţia sa caritabilă a lucrat pentru a oferi locuinţe şi educaţie refugiaţilor ucraineni din Polonia.

Sean Penn s-a întors în Ucraina

Și ieri s-a aflat tot în Ucraina, într-o tabără de refugiați, și a arătat lumii unde este și ce face. Asta după ce a amenințat că își distruge cele două statuete de Oscar primite în cazul în care Academia  îi refuză președintelui Volodimir Zelensky o intervenție video la ceremonia Oscarurilor. „Cu toate acestea, Ucraina va câştiga lupta! Din punctul meu de vedere, nu există nicio îndoială în această privinţă. Ucraina va câştiga lupta, iar întrebarea care se pune este unde vom fi noi în acel moment”, a declarat Penn, la CNN.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sean Penn (@seanpenn)

Imediat după Oscaruri, Sean Penn s-a aflat printre ucraineni. „Am fost astăzi în Lviv, Ucraina, împreună cu co-fondatorul și CEO-ul CORE Ann Young Lee și echipa noastră, pentru a stabili strategii cu guvernarea locală și ONG-urile pentru a ne extinde programele din țară. Am avut o întâlnire foarte bună cu guvernatorul Maksym Kozytskyy”, a dezvăluit vedeta hollywoodiană.

Sean Penn  este co-fondatorul CORE, o organizație de intervenție în crize. Organizația e implicată, momentan, în a ajuta pe victimele conflictului din Ucraina. Actorul își invită comuniatea de fani să doneze, printr-un simplu SMS, bani, organizației sale.

Sursa foto: Twitter