Iată cum prepari un cocktail alb, de vară. Pe plajă costă foarte mult, însă acasă îl faci cu puțin

Iată cum prepari un cocktail alb, de vară. Pe plajă costă foarte mult, însă acasă îl faci cu puțin
Vă prezentăm azi o băutură foarte cochetă. Pentru după-amiezele călduroase, un cocktail alb de vară e perfect.

Această rețetă e o reinterpretare a celebrei băuturi „tinto de verano”, dar cu vin alb spumant. Ați putea spune că este un amestec între sangria și baza unui tinto de verano, în orice caz este delicios. Ceea ce face foarte simplu acest cocktail e faptul că nu necesită măsurare. Veți prepara băutura măsurând „ochiometric”.

E bine să știți că pepenele galben are un conținutul ridicat de apă, de 85-90%, fiind cel care asigură gustul. Pepenele constituie o opțiune excelentă ce poate stinge setea în zilele toride de vară. Iar mulțumită conținutul mare de apă, numărul de calorii este foarte mic. 100 grame de pepene galben conține în jur de 50 de calorii. Atenție însă la conținutul mare de zahăr: astfel, pepenele galben are mai multe calorii decât pepenele verde, spre exemplu, care în 100 de grame numără doar 24 de calorii (kcal).

Dar, pepenele galben este sănătos, deoarece conține nenumărate vitamine: pe lângă vitaminele B1, B2 și C conține provitamina A. Astfel, 150 grame de pepene galben asigură necesarul zilnic de vitamină A. Aceeași porție corespunde unei jumătăți din necesarul zilnic de vitamină C. În plus, pepenele galben conține potasiu, calciu, fier, sodiu, magneziu și fosfor.

Ingrediente Pentru cocktail alb de vară

-Pepene galben normal și pepene galben chinezesc

-struguri

-suc de suc de portocale

-un pic de suc de lămâie

-limonadă simplă cu apă minerală

-vin spumant sau prosecco

-gheață

-frunze de mentă

Mod de preparare

Tăiați pepenele în sfere mici pentru a face să arate mai drăguț, puteți folosi orice lingură de măsură pentru a-l tăia. Într-un pahar se adaugă fructele, sucul de portocale, menta și zeama de lămâie, se amestecă și apoi se adaugă cuburi de gheață.

Adăugați un strop de limonadă sau apă minerală, apoi vinul spumant și, la sfârșit, încă un strop de limonadă. Ornați cu frunze de mentă și serviți. Vă garantăm că este un cocktail absolut delicios și, mai ales, foarte răcoritor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Soul Food (@soulfoodmx)

Sursa: Instagram