Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea celui mai răcoritor cocktail: Mojito. Îl puteți prepara cu ușurință acasă

Povestea celui mai răcoritor cocktail: Mojito. Îl puteți prepara cu ușurință acasă
Dacă aveți puțin rom, restul ingredientelor sigur le găsiți în casă. Și dacă nu le aveți, bateți la ușa unui vecin, apoi îl invitați la un pahar, de ce nu?

În fiecare an pe 11 iulie e ziua cocktailului Mojito. Multă lume ştie că Mojito era băutura preferată a celebrului scriitor american Ernest Hemingway. Dar care este istoria acestui cocktail gustos? – ne provoacă site-ul daysoftheyear.com.

Locul de naştere al acestei băuturi răcoritoare este Havana, Cuba. Cu toate acestea, au existat multe dezbateri cu privire la originea exactă a băuturii. O variantă ar fi că băutura a fost creată cu ingrediente aduse din Cuba de către indienii din America de Sud, care preparau leacuri pentru mai diferite boli tropicale.

Unii istorici cred că existenţa cocktailului se datorează sclavilor africani care lucrau pe câmpurile de trestie de zahăr din Cuba în secolul al XIX-lea. Sucul de trestie de zahăr numit Guarapo se folosea într-o băutură populară în rândul sclavilor din acea vreme.

De unde vine numele acestui cocktail

Şi în ceea ce priveşte numele de Mojito, există o mulţime de confuzii şi teorii cu privire la locul de unde provine. Unii cred că este doar un derivat al unui cuvânt spaniol, mojadito, care înseamnă umed. Există apoi alţii care cred că acest nume are legătură cu mojo, un condiment cubanez făcut din lămâie şi folosit pentru a da gust mâncărurilor.

Rețeta pentru cocktail Mojito

Ingrediente:  50 ml rom alb, gheață pisată, sucul unei jumătăți de limetă, 25 ml apă minerală carbogazoasă, câteva frunze de mentă proaspătă (în jur de 12), 2 lingurițe de zahăr

Mod de preparare: Frunzele de mentă se pun întregi, iar aroma lor este eliberată în timpul amestecării ingredientelor. Dacă gustul de mentă ți se pare prea tare, poți adăuga acestei rețete de bază diverse sucuri de fructe (piersică, fructul pasiunii, nucă de cocos etc.).

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre