Idee de brunch: Turnuleţe de legume la grătar cu mozzarella

Idee de brunch: Turnuleţe de legume la grătar cu mozzarella
O porţie de sănătate în farfurie: legume la grătar, și un plus de savoare: mozzarella italienească.

Turnuleţe de legume la grătar cu mozzarella este o reţetă rapidă, de dietă sau regim, hipocalorică, sănătoasă şi delicioasă. Liana Sabău a prezentat toți pașii rețetei pe blogul său culinar, Pe masa din bucătărie, acolo unde puteți descoperi și alte rețete interesante și gustoase.

Înainte de a vă apuca de preparat, e bine să știți că mozzarella este un tip de brânză nefermentată, cu un gust uşor dulce, fin, ce poartă amprenta laptelui. A apărut în Napoli, în secolul al XVI-lea. Există patru feluri de mozzarella: mozzarella di bufala (mozzarella de bivoliță), realizată din lapte de bivoliță domestică; mozzarella fior di latte, realizate din lapte proaspăt pasteurizat sau nepasteurizat; low-moisture mozzarella, care este compus integral sau parțial din lapte degresat, și utilizată pe scară largă în industria agro-alimentara; mozzarella afumată.

Ingrediente pentru turnuleţe de legume la grătar cu mozzarella

o vânătă mică,
un dovlecel mic,
o roşie,
mozzarella Grandoro,
frunze de busuioc,
3 linguri de ulei de măsline extravirgin,
sare şi piper

Mod de preparare

Curăţă vânăta şi taie-o în rondele subţiri. Frige-le pe ambele părţi pe un grătar din fonta foarte încins şi pune-le pe o tavă.
Taie dovleceii rondele puţin mai groase şi pune-le pe grătar. Spală roşia cu apa rece, zvântă-o şi taie-o rondele subţiri. Taie mozzarella felii subţiri.

Aranjează pe o tava unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt, jumătate din rondelele de vinete şi aşaza câte o felie de dovlecel, apoi, peste,  câte o rondea de roşie, pune sare şi piper, după gust, o frunză de busuioc-eu nu am avut decât uscat, din păcate-, felii de mozzarella şi busuioc. Pune-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade şi ţine-le 5 minute. Scoate-le când mozzarella se topeşte. Decorează cu busuioc şi serveşte.

Sursa: Pe masa din bucătărie /  Turnulete de legume la gratar cu mozzarella