În cât timp își poate cheltui toți banii geniul de la Microsoft

În cât timp își poate cheltui toți banii geniul de la Microsoft
Nu mai este a doua cea mai bogată persoană din lume, fiind detronat de excentricul Elon Musk în noiembrie, dar în continuare geniul de la Microsoft are bani de nu îi poate duce.

Bill Gates a intrat în al doilea an de pandemie, 2021, cu o avere de aproximativ 129 de miliarde de dolari. Analiștii financiari au calculat că acesta este atât de bogat încât ar avea nevoie de cel puțin 245 de ani pentru a-și epuiza întreaga avere, și asta în contextul în care „s-ar sparge în figuri” și ar cheltui câte 1 milion de dolari pe zi.

Culmea ironiei, Bill Gates și soția lui, Melinda Gates, au recunoscut într-un interviu că nu este corect să fii atât de bogat, conform Businessinsider. Dar cei doi soți nu țin la bani. De ani de zile ei au înființat o fundație care le poartă numele, Fundația Bill & Melinda Gates, prin intermediul căreia donează sume importante către numeroase cauze.

Pe ce își cheltuie Bill Gates banii

Bill Gates rămâne unul din primii trei cei mai bogați oameni de pe planetă. Iar acest lucru presupune o serie de privilegii ieșite din comun. Cofondatorul Microsoft și-a permis „mofturi” la care cei mai mulți oameni nici nu îndrăznesc să viseze, mai arată sursa citată

De exemplu, Bill Gates a achiziționat un avion privat (Bombardier BD-700 Global Express), cu care pot călători odată până la 19 persoane și care a costat 40 de milioane de dolari.

Pentru una din locuințele sale, denumită „Xanadu 2.0”, a plătit 63 de milioane de dolari. Proiectul, căci e vorba de o construcție nouă, a durat 7 ani, iar astăzi proprietatea valorează aproximativ 125 de milioane de dolari. Gates a cumpărat terenul din Medina, Washington, în 1988 cu 2 milioane de dolari.

Casa este plină de ecrane smart, care numai ele valorează circa 80 de mii de dolari.  Alte diferite dispozitive inteligente, în valoare de 150 de mii dolari, pot afișa fotografii sau picturi printr-o singură atingere, creând impresia unei galerii de artă digitalizată.

Bill Gates este însă și un mare amator de artă adevărată. Iar aici investițiile sunt, de asemenea, copleșitoare. Una dintre cele mai scumpe opere de artă pe care și-a dat banii, e realizată de Winslow Homer, și a fost achiziționată în 1988 pentru 36 de milioane de dolari.

Cum arată „Xanadu 2.0”

„Xanadu 2.0” are, evident, și o piscină. Aceasta are aproape 19 metri și se află în interiorul clădirii. Trebuie menționată și imensa bibliotecă pe care o deține Bill Gates. Este mai degrabă un spațiu de colecție, demn de un muzeu, cu piese istorice extrem de valoroase. Gates deține un manuscris al lui Leonardo Da Vinci din secolul al XVI-lea, pe care l-a cumpărat în 1994, cu suma de 30 de milioane de dolari.

Proprietatea mai are o sală de cinema, cu 20 de locuri pentru public, 6 bucătării și 24 de băi, dar și mai multe garaje utilizate pentru cele 23 de mașini ale sale.

Cofondatorul Microsoft a cheltuit 27 de milioane de dolari pentru a a achiziționa diferite proprietăți din zona respectivă. Ultima achiziție, realizată anul trecut, e o vilă  cu vederea spre mare, în Del Mar, California, pe care a plătit 46 de milioane de dolari. Aceasta are 6 dormitoare, un jacuzzi pentru 10 persoane și o piscină.

Sursa foto: Instagram

Vă mai amintiți de „Betty cea urâtă”? Să vedeți cum arată acum!

Recomandarile noastre