Simona Ionescu / Redactor Șef

În telefon există unele setări Whatsapp care îi distrug bateria. Scapă de ele acum!

În telefon există unele setări Whatsapp care îi distrug bateria. Scapă de ele acum!
Când vine vorba de gadgeturi, orice român ar da ultimul ban pentru a fi în ton cu moda. Doar că telefoanele mobile, indiferent cât de scumpe sunt, se deteriorează.

De multe ori cea mai vinovată este bateria, pe care nu știm să o folosim așa cum trebuie, spun specialiștii. Iată ce trebuie să faceți pentru a vă bucura cât mai multă vreme de aparatul pe care-l iubiți.

Încărcarea este foarte importantă

Unul dintre cele mai importante lucruri pentru a vă păstra în bună stare cât mai multă vreme telefonul mobil este să-l încărcați așa cum scrie la carte. În acest sens, sfatul pe care-l primiți de la realizatorul 24 IT, Laurenţiu Matache, este tot ce aveți nevoie. Iar primul lucru înainte de a-l pune la încărcat este să opriți aplicațiile din background, dar și datele în background. De asemenea, nu e bine să încărcați și să descărcați telefonul în totalitate.

“Dacă primeşti notificări pe WhatsApp, ele se vor activa automat”

„Aplicaţiile care rulează în background reprezintă unul dintre motive. Spre exemplu, dacă ai un Samsung, acolo ai un modul sau o aplicaţie integrată care îţi arată ce aplicaţie îţi consumă cel mai mult din baterie.

Ar fi bine să opreşti aplicaţiile din background şi mai ales datele în background. Dacă nu ai nevoie de date în background, e bine să le oprim. Ele oricum vor funcţiona, spre exemplu dacă primeşti notificări pe WhatsApp, ele se vor activa automat.

“Protejați telefonul de căldură”

Protejează-ţi smartphone-ul de căldură. Bateria nu numai că se va descărca rapid, ci şi se va deteriora. Nu îl încărcaţi şi nu îl descărcaţi în totalitate. De la 20% la 40% minim descărcat până la 80-85% maxim încărcat. Încărcarea rapidă nu este bună pentru baterii.

Atunci când nu aveţi nevoie de încărcare rapidă, nu vă grăbiţi, dezactivaţi acel mod de încărcare supercharge şi încărcaţi telefonul normal. Per total, bateria îşi poate creşte rezistenţa cu 50%”, a explicat Laurenţiu Matache.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre