În trei zile puteți afla dacă suferiți de afecțiuni ale tiroidei. Cel mai practic sfat, de la Lidia Fecioru

În trei zile puteți afla dacă suferiți de afecțiuni ale tiroidei. Cel mai practic sfat, de la Lidia Fecioru
Cu înaintarea în vârstă pot apărea anumite stări sau simptome, pentru care nu ne grăbim să mergem la medic, imediat ce apar, chiar dacă ne creează disconfort. Celebrul bioenergoterapeut Lidia Fecioru are câteva sfaturi practice.

Lidia Fecioru dezvăluie metoda prin care oricine poate afla dacă are probleme cu tiroida. E foarte simplu. Tot ce trebuie de făcut se întâmplă în primele momente ale dimineții, imediat după trezire. Terapeutul a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, cum ne putem da seama ca avem probleme cu tiroida.

„Mai avem perioade când ne simţim stresaţi, obosiţi sau ne tremură mâinile, ei bine, aici este o problemă la tiroidă.  Această problemă o putem controla foarte bine. Luăm un termometru simplu, îl punem pe noptieră, iar la prima oră a dimineţii, când am deschis ochii, îl punem sub axilă. Vom lua temperatura timp de 2, 3 zile aşa. Dacă temperatura este mai mică de 36.5 grade, înseamnă că avem o uşoară hipotiroidie.

Ne putem duce la medic sau putem lua ceva adjuvante. Complex de B. Când avem hipotiroidie ne poate cădea părul sau părul poate fi mai gras. Dacă temperatura este un pic mai mare de 36.8, înseamnă că avem o hipertiroidie. Putem lua tot felul de vitamine sau adjuvante.  Putem avea şi o stare uşor depresivă. Suntem undeva la mijloc. Tiroida reglează multe”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3 CNN.

Există o plantă care e de mare ajutor persoanelor cu hipertensiune

Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul aceleiași emisiuni un leac extrem de util persoanelor care se confruntă cu hipertensiune (tensiune ridicată).  Este vorba despre dovleac, care are numeroase beneficii pentru sănătate.  Tot ce aveți de făcut e să mâncați dovleac. Bioenergoterapeutul recomandă câteva modalități de preparare a dovleacului, delicioase.

„Este perioadă de toamnă, vine şi Halloween-ul, sărbătoarea dovlecilor, iar dovleacul este foarte bun pentru a ne trata. Se ştie că dovleacul conţine foarte multă vitamina C, în miez, dar şi în frunze.

Conţine vitamina B12, vitamina B3 şi vitamina PP. Vitamina E, betacarotenul despre care noi credem că este în morcov într-o cantitate mai mare este, de fapt, o cantitate mai mare în dovleac. În această perioadă, e bine să mâncăm cât se poate de mult dovleac. Se poate face copt, în plăcintă, în salată, de ce nu? Punem dovleac cu un pic de ţelină şi cu un măr şi maioneză, o splendoare de salată.

Dar trebuie să ţinem cont că putem consuma inclusiv uleiul de seminţe de dovleac care e foarte bun şi împotriva tensiunii arteriale, scade tensiunea”, a dezvăluit Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”.

Dovleacul face miracole în cosmetică

Nu în ultimul rând, bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit  și o modalitate prin care putem folosi dovleacul drept tratament cosmetic. Se poate realiza o mască cu efecte uimitoare, în doar câteva minute. „E bun şi în cosmetică. Amestecăm puţin dovleac cu miere, în mixer, şi facem o mască pentru faţă. Ni se va dezumfla faţa, e foarte bun. Cei care au probleme cu rinichii ar fi bine să nu îl consume uleiul de dovleac. Cei care au ulcer stomacal, ulcer duodenal şi cei care au probleme cu pancreasul sau pietre la rinichi nu au voie să consume în exces”, a mai relatat Lidia Fecioru.

Sursa foto: Pixabay