Deocamdată, mâine ne vom mai putea bucura de o zi călduroasă, cu vânt slab.

Joi, 24 septembrie, vremea va fi frumoasă, călduroasă după-amiaza în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vestul, nord-vestul, centrul ţării, precum şi în zonele de munte, unde izolat se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în zona montană înaltă şi în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi de la 7…8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, până la 18…19 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

În București, vremea va fi extrem de călduroasă, cu maxime de 30-31 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 14-16 grade.

În weekend, însă, vine frigul! Vremea va fi caldă, apoi se va răci în special în jumătatea de nord-vest a teritoriului, unde valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele de munte.

Meteorologii arată cu ce ne confruntăm la iarnă

Climatologul Roxana Bojariu a avertizat la B1.ro, ce ne așteaptă la iarnă. Spre deosebire de alți ani, aceasta va fi mai blândă, marcată însă de episoade caracterizate de fenomene severe.

„Nu se poate exclude apariţia unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnificativ. Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie. Este probabil să avem ierni geroase, dar şansele sunt mult mai mici faţă de acum 20-40-60 de ani”, a declarat climatologul Roxana Bojariu.

Dan Capatos: emisiunea Xtra Night Show scoasă în zilele de joi

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp