Încă o lovitură grea în lumea presei. Liviu Iancu a murit brusc, la 45 de ani

Încă o lovitură grea în lumea presei. Liviu Iancu a murit brusc, la 45 de ani
Sărbătorile de iarnă vin la pachet și cu vești triste. După numeroasele pierderi suferite de presa autohtonă pe tot parcursul acestui an, dispariția bruscă a jurnalistului economic și scriitorului Liviu Iancu a picat ca o bombă.

Anul 2020 a fost un an dificil din mai multe puncte de vedere. Pe lângă pandemia de coronavirus care a luat cu asalt planeta, lumea presei din România a suferit mai multe lovituri. Luna decembrie vine cu o știre care i-a întristat pe jurnaliștii de pretutindeni. 

Liviu Iancu, infarct la vârsta de 45 de ani

Liviu Iancu, jurnalist economic şi autor de ficțiune, a murit luni, în urma unui infarct la 45 de ani, relatează Antena 3. Liviu lucra în presă de peste 20 de ani, de-a lungul timpului trecând prin redacții precum Mediafax, Național, Business Magazin, Capital, unde a scris pe domeniile economic și turism. Jurnalistul fusese operat la inimă în urmă cu câțiva ani, fiindu-i montat un stimulator cardiac, potrivit Hotnews, Vestea tragică a venit prin intermediul unui grup dedicat vânătorilor, pasiune îmbrățișată și de Liviu Iancu, anunțată de un prieten al acestuia. 

„Din păcate, sunt nevoit să anunț o știre foarte tristă! <Războiul> dintre bracii germani și insulari va lua o pauză pe termen nelimitat, pentru că unul dintre cei mai simpatici și vehemenți susținători ai insularilor ne-a părăsit astăzi. RIP Liviu Iancu!“, a scris prietenul său, Adrian Lică.

Liviu Iancu s-a născut în Găești, Dâmbovița, pe data de 8 mai 1975. El a terminat liceul Vladimir Streinu din orașul natal după care a început, pe rând, mai multe facultăţi (Cibernetică, Transporturi şi Sociologie), însă fără să termine niciuna dintre ele. A intrat în presă la agenția Mediafax, în anul 2000. În calitate de jurnalist la Profit.ro, a publicat o serie de editoriale-poveşti, originale în peisajul presei economice româneşti, foarte apreciate de către cititori. 

„Colegul nostru Liviu Iancu, cel mai cunoscut jurnalist de turism și autor al romanului Xanax, ne-a părăsit astăzi. Presa pierde un jurnalist extraordinar, cu 20 de ani de experiență într-un domeniu în care a fost cel mai bun, Profit.ro pierde talentul și umorul celui mai bun scriitor din echipa căreia i s-a alăturat din prima zi, în 2015, și un prieten drag. Dumnezeu să te odihnească, Liviu!”, a anunțat Profit.ro.

Povestirile din „Xanax“, tipărite în peste 10.000 de exemplare

Romanul său de debut se numește „Xanax“, a apărut în luna februarie 2019 și conține câteva dintre povestirile sale. Volumul respectiv avea într-o perioadă de opt luni peste 10.000 de exemplare tipărite, în mai multe tiraje, conform profit.ro.

„Am făcut această lansare în avion pentru că mi-a fost tot timpul teamă că lumea va pleca de la lansările mele. Acum, dacă cineva vrea să plece, poate să părăsească <sala> şi nu mă supăr”, a glumit Liviu Iancu, în debutul discursului său de lansare. 

Florin Călinescu a pierdut un proces care îi schimbă viața. Vestea a primit-o de Crăciun

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp