Încă o vedetă politică căreia i se freacă ridichea pentru incompetență. Dan Barna, într-un videoclip revoltător

Încă o vedetă politică căreia i se freacă ridichea pentru incompetență. Dan Barna, într-un videoclip revoltător
Dan Barna nu e chiar favoritul săptămânii, căci devine un obicei ca cineva să-i ceară demisia liderului USR. După ce alegerile de duminică s-au încheiat cu solicitarea plecării lui din fruntea partidului, astăzi au ieșit la iveală noi detalii picante despre cât de creativ este acesta când are de-a face cu oameni care-l critică.

Dan Barna nu are parte de nicio pauză zilele acestea din câte se pare. În urma alegerilor de duminică, consultantul lui Allen Coliban, Radu Hossu, care este și membru URS, a cerut demisia lui Barna din fruntea partidului, motivând că acesta este despot: ”Domnul Dan Barna a declarat azi că el este un luptător, de aia nu demisionează. Domnule președinte, ceea ce mi-aș dori este să înțelegeți că nu e despre dumneavoastră, e despre noi și despre electorat. Despre legătura dintre partidul USR și electoratul său. Iar această legătură dumneavoastră ați rupt-o. Dumneavoastră și echipa dumneavoastră.” 

De asemenea, acesta l-a acuzat pe Barna că promovează o cultură toxică și că ar trebui să ia exemplul lui Orban, care și-a dat demisia: ”Promovați o cultură toxică în acest partid. Cultura prin care acest partid a fost înființat este una de la firul ierbii în sus și nu invers. De la interesul electoratului pleacă misiunea USR și nu de la interesul liderilor. Interesul prioritar al organizației noastre trebuie să fie interesul cetățeanului, nu al liderilor. Îmi pare rău că acum trebuie să vă dau un exemplu extern, dar luați aminte la Ludovic Orban, ce tocmai și-a dat demisia din fruntea Guvernului. Scorul național al USR, scorul din diaspora – ce a fost demobilizată cel mai probabil de scandalul eliminării abuzive a lui Vlad Teohari, vă obligă să vă retrageți și să faceți loc unei echipe ce poate negocia cu mai multă legitimitate și formarea unui nou guvern, dar și viitoarea fuziune cu PLUS. — *cum am spus și la prima mea postare pe acest subiect, în calitate de membru mândru al USR Brașov, organizație care a demonstrat că USR poate fi forța principală din Municipiu și Județ și în calitate de coordonator al strategiei din ambele campanii, îmi asum public aceste rânduri și toate consecințele lor”, a scris consultantul lui Allen Coliban. 

Dan Barna e creativ. Șterge grupul unde este criticat 

Lucrurile nu s-au oprit însă aici. În mijlocul negocierilor cu PNL pentru intrarea la guvernare, Radu Hossu mai dă o bombă. Un video în care Dan Barna discută cu europarlamentarul USR, Cristian Ghinea, a apărut pe internet. În acest video, cei doi vorbesc despre grupul ”Poiana lui Iocan”, o platformă unde sunt înscriși mii de membri USR, iar comentariile la adresa liderului au început să fie din ce în ce mai agresive, după rezultatele obținute la alegerile parlamentare. 

Într-un schimb de replici aproape comic, Cristian Ghinea îi sugerează liderului USR că ar trebui să șteargă grupul dacă nu-i convin criticile. Acesta pare încântat de propunere și îi dă replica: ”E o idee foarte bună, mă gândesc”. Astfel, șocant sau comic, sau chiar ambele simultan, discuția dintre cei doi și soluția la criticile aduse amintește de cum se rezolvau problemele în epoca ceaușistă, când nu exista libertate de exprimare, iar cei care criticau sistemul erau înlăturați imediat.