Începe Postul Sfintei Marii. Ce nu au voie credincioșii sub nici o formă să facă în această perioadă

Începe Postul Sfintei Marii. Ce nu au voie credincioșii sub nici o formă să facă în această perioadă
Ziua de 15 august este una cu totul specială pentru toți credincioșii români, care o omagiază cu cinste și evlavie pe Sfânta Fecioară Maria.

Înainte de marele praznic însă, credincioșii vor ține post timp de două săptămâni, începând cu data de 1 august.

De Lăsata secului se fac mese alături de prieteni

Pe data de 31 iulie a fost Lăsata Secului, ultima zi în care se mai pot consuma mâncăruri de dulce, însemnând ouă, lapte, brânză și carne. Tradiția spune că în această zi se vor face mese și se vor chema rudele și prietenii pentru a petrece. În perioada postului Sfintei Marii, în zilele de sâmbăta și duminica este dezlegare la untdelemn și vin.

Nu vă certați cu nimeni în perioada postului

În cele două săptămânii de post, nu aveți voie să vă certați cu cineva, să purtați dușmănie sau să blestemați. Nu consumați preparate de dulce și nu dați de pomană mâncăruri care conțin ouă, lapte, carne. Nu vă lăudați cu nici un fel de fapte și rugați-vă cât puteți de mult, pentru ca Maica Domnului să vă împlinească chiar și cele mai grele lucruri.

Rugăciune făcătoare de minuni

În postul Sfintei Marii credincioșii pot citi această rugăciune, foarte puternică, care vă va ajuta să treceți prin cele mai grele încercări și să vă schimbați viața din toate punctele de vedere ”După Sfânta Adormire a Ta şi după minunata primire cerească care Ţi S-a făcut, ai primit un loc în Sfânta Împărăţie, un Sobor minunat al Tău, un loc pe Pământ unde se Preaslăveşte Numele Tău, precum şi darul de a-i vindeca pe cei care cu dragoste la Tine se roagă neîncetat:

Ce nu aveți voie să mâncați în post

Vindecă-ne pe noi Preacurată Fecioară şi Maica Domnului nostru Iisus Hristos! Binecuvântarea Domnului Savaot a fost mare peste Tine, Maică Preacurată, dându-Ţi-se daruri multe şi foarte mari. Puterea, Iubirea şi Mila Ta s-au văzut de-a lungul veacurilor, iar noi Te rugăm Măicuţă aşa:

„Vindecă-ne Maică a Ajutorului Dumnezeiesc, nădejdea noastră!”

Vindecă-ne Maică, Împărăteasă a Cerului şi a Pământului! Vindecă-ne Maică Ocrotitoare şi Apărătoare a creştinilor! Vindecă-ne Maică Preamilostivă şi Grabnic Ajutătoare! Vindecă-ne Maică a Ajutorului Dumnezeiesc, nădejdea noastră! Vindecă-ne Maică Preacurată şi de Dumnezeu Binecuvântată!

Vindecă-ne Maică Născătoare de Dumnezeu, Fecioară Preacurată! Vindecă-ne Maică Preasfântă, Multiubitoare şi în credinţă întăritoare! Vindecă-ne Maică Prealuminată, Preaputernică şi de rău Izbăvitoare!

Vindecă-ne pe noi Preacurată Fecioară şi Maica Domnului nostru Iisus Hristos! Toţi cei care Te iubesc şi cu evlavie Ţi se roagă fierbinte spre a fi vindecaţi, primesc al Tău ajutor, Preacurată şi mulţumindu-Ţi pentru ajutor Îi cântă Lui Dumnezeu: Aliluia! Aliluia! Aliluia!”.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre