Începe testarea bucureștenilor pentru stabilirea gradului de imunizare la COVID-19

Începe testarea bucureștenilor pentru stabilirea gradului de imunizare la COVID-19
Miercuri, 10 iunie, începe acțiunea de testare a bucureștenilor, pentru COVID-19, pe Arena Națională. Programul a fost inițiat de Primăria Capitalei și urmărește să stabilească gradul de imunizare în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus.

Primăria Capitalei a anunțat că, începând de miercuri, 10 iunie, cei peste 10.000 de bucureșteni selectați pentru testarea COVID 19 vor fi testați pe Arena Națională, scrie evz.ro.

„Primăria Capitalei anunţă că din 10 iunie, la Arena Naţională, începe programul «Sunt imun la COVID». Astfel, primii bucureşteni cuprinşi în eşantion vor face testul de tip anticorpi împotriva virusului Sars-Cov2. Această testare va arăta care este procentajul celor care s-au imunizat şi nivelul de circulaţie a noului coronavirus în Capitală”, a anunțat Primăria Municipiului București.

COVID 19. Începe testarea bucureștenilor

Luna trecută, Primăria Capitalei a expediat scrisorile către cei 10.500 de bucureşteni selectaţi să participe la campania de testare rapidă privind COVID-19.

Programul „Sunt imun la COVID?” se face la Arena Națională, primii 500 de bucureșteni urmând să fie testați pentru stabilirea gradului de imunizare la COVID-19. ”În curând vom afla în ce măsură este răspândit noul virus la nivelul Capitalei”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

“Până acum, avem 2.000 de persoane înscrise. Am lansat programul pentru a vedea, pe baze științifice, câți oameni au fost deja afectați, având în vedere că testarea extinsă este singurul mod de realizare a acestui lucru. Procesul de testare este sigur, nedureros și adaptat rigorilor sanitare din această perioadă – personalul medical verifică temperatura cu termometru non-contact și va purta mască de protecție. Medicul recoltează o picătură de sânge din deget, după o dezinfectare prealabilă, cu un ac steril de unică folosință, printr-o metodă similară celei de verificare a glicemiei la pacienții diabetici. În 15 minute, fiecare participant află dacă are anticorpi, așadar dacă a avut infecția și a dobândit imunitate la Covid-19”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit sursei citate, înscrierea online continuă pe pagina https://assmb.ro/page/testareanticorpi.

Persoanele testate în cadrul acestui program, în mod voluntar, sunt locuitori ai Capitalei selectați prin metoda eșantionării într-un număr proporțional cu mărimea sectorului în care locuiesc.

COVID 19. Când se anunţă rezultatele testării

În 15 minute, fiecare participant află dacă are anticorpi, așadar dacă a avut infecția și a dobândit imunitate la Covid-19”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Rezultatele finale vor fi aflate în studiul realizat de Institutul de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”.

Metoda de eșantionare a fost elaborată de EPIET (Programul European de Training pentru Epidemiologie Intervențională) în colaborare cu primăriile de sector din Capitală.

Programul se derulează în baza unei colaborări între Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”, PMB, ASSMB și cele șase primării de sector, încheiată în data de 27.03.2020.

PMB, prin ASSMB, asigură, împreună cu primăriile de sector, sprijinul logistic al acțiunii de testare: achiziția testelor, organizarea spațiului necesar la Arena Națională și participarea personalului medical.

COVID 19. Vor fi testaţi 11.000 de bucureşteni

”În ceea ce privește stadiul celeilalte campanii, „Testăm pentru București”, derulată de Primăria Capitalei pentru 11.000 de bucureșteni pentru diagnosticarea infecției Covid, până acum sunt înscrise 10.829 de persoane în acest program și 1.540 deja testate. Dintre acestea, doar 2 au fost depistate pozitiv. Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian – așadar este vorba de o testare eficientă, aceasta fiind modalitatea de depistare a unei infecții active cu coronavirus. Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale, a încheiat deja parteneriate cu 13 clinici de stat și private care au dorit să intre în acest proiect și care dețin aparate de testare PCR acreditate de Ministerul Sănătății și avizate de Direcția pentru Sănătate Publică (DSP)”, mai precizează PMB. (Sursa: evz.ro)