Încercați cel mai aromat desert de toamnă: Chec cu dovleac și nuci. Sigur veți repeta rețeta!

Încercați cel mai aromat desert de toamnă: Chec cu dovleac și nuci. Sigur veți repeta rețeta!
Pentru că a început sezonul dovleacului, darul minunat al toamnei, cu gust plăcut și aromat, să dăm startul preparatelor în care putem să-l includem, precum acest delicios și aspectuos Chec cu dovleac și nuci, aromat cu scorțișoară.

Trebuie să încercați cel mai aromat desert de toamnă, un fabulos chec cu dovleac și nuci.  Vă garantăm că după ce îl preparați o dată, veți repeta rețeta. Și vă mai dăm o temă de meditație. Pentru a putea beneficia de aroma și culoarea dovleacului și peste iarnă, putem să-l conservăm într-o minunată Dulceață de dovleac plăcintar.

Dovleacul, trebuie să știți, e plin de vitamine și minerale. Conține antioxidanți și betacaroten. În plus, e foarte sărac în calorii. 100 g de dovleac abia conțin 26 de calorii.

Ingrediente pentru Chec cu dovleac și nuci aromat cu scorțișoară

3 ouă

300 g miez de dovleac plăcintar, copt

150 g nucă tăiată grosier

100 ml ulei

150 g smântână

125 g zahăr pudră

200 g făină

10 g praf de copt

sare

scorțișoară

Mod de preparare

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se freacă gălbenușurile cu puțină sate și jumătate din zahărul pudră, apoi se adaugă dovleacul copt, răcit și transformat în piure, uleiul și smântăna și se omogenizează compoziția. Se adaugă, treptat, făina amestecată cu praful de copt și 1 linguriță de scorțișoară, apoi se încorporează, amestecând ușor de jos în sus, albușurile bătute spumă cu restul de zahăr. La final se încorporează nuca tăiată grosier.

Compoziția de Chec cu dovleac și nuci aromat cu scorțișoară se toarnă într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade. Va ieși un chec perfect, frumos colorat, umed și parfumat, care va face ravagii printre cei care-l vor savura.

Sursa: Chefi la cuțite