Ștrudel cu dovleac, desert de toamnă aromat
În ediția din 22 septembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Chef Nicolai Tand, l-a inclus într-o delicioasă rețetă de ștrudel cu dovleac, aromat cu vanilie și scorțișoară.
1 pachet cu foi pentru plăcintă
100 gr de unt moale, cu peste 80% coeficient de grăsime
1 kg piure de dovleac plăcintar copt
50-50 gr de zahăr brun
1/4 linguriță cu pudră de scorțișoară
1 linguriță cu esență de vanilie
1 praf de sare
zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Tot ce trebuie să faci pentru a prepara acest ștrudel delicios și aromat, cu umplutură de dovleac este să coci dovleacul la cuptor, după care transformi miezul într-un piure delicios cu care umpli foile de plăcintă.
Dovleacul plăcintar se taie pe jumătate, longitudinal și i se îndepărtează semințele. Apoi se așază într-o tavă de cuptor și se presară cu zahăr brun. Se acoperă cu folie de aluminiu sau de staniol și se dă la cuptor la 220 de grade, pentru aproximativ 40-50 de minute. După coacere, se scobește mizul dovleacului și se lasă la răcit.
Apoi se transformă în piure și se amestecă cu un gălbenuș de ou, pentru consistență. Se adaugă scorțișoara și esența de vanilie și se omogenizează compoziția. Se adugă și un praf de sare, pentru accentuarea gustului.
Foile de plăcintă după ce se lasă la decongelat se împart în grupuri de șase. Se dă deoparte câte o foaie de plăcintă de la fiecare grup, iar cele cinci rămase, se ung între ele cu unt moale. Peste ultima foaie de la fiecare grup se întinde piureul de dovleac, împărțit în două părți egale.
Peste piureul de dovleac se așază foaia de plăcintă, dată deoparte la început. Apoi se rulează și se formează două ștrudele care se așază în tava de cuptor, tapetată cu hârtie de copt. Se ung la suprafață cu puțin unt și se presară cu zahăr tos. Se dă tava la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute, sau până când ștrudelele sunt frumos rumenite la suprafață.
Sutsa: Chefi la cuțite
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook