Incredibil! O româncă a furat peste 70.000 de perechi de ochelari, în Franța. Iată ce făcea cu ei

Incredibil! O româncă a furat peste 70.000 de perechi de ochelari, în Franța. Iată ce făcea cu ei
Record negativ stabilit de o româncă în Franța! Femeia, împreună cu alte două persoane, a furat zeci de mii de perechi de ochelari dintr-un magazin, marfă a cărei valoare se ridică la aproape 4 milioane de euro.   

Românca era stabilită în Franța de mai mulți ani, unde a lucrat pe post de chelneriță. Jaful a avut loc în urmă cu doi ani, iar jandarmii au arestat-o săptămâna aceasta. Ea a fost prinsă în regiunea Franche-Comté, unde locuiește.

A furat 71.338 de perechi de ochelari de brand

Românca, în vârstă de 43 de ani, este suspectată că ar fi furat ochelari de 3,6 milioane de euro. Potrivit autorităților franceze, în perioada 1 august – 17 august 2020, în Hauts-de-Bienne, a participat la spargerea unui magazin de optică, scrie Le Parisien.

Marfa se ridică la valoarea de 3,6 milioane de euro, iar fapta a fost descoperită de proprietarul magazinului, când a observant lipsa articolelor. Se pare că românca a acționat împreună cu alte două persoane, însă acestea nu au fost încă identificate.

Românca, împreună cu ceilalți infractori, au reușit să fure 71.338 de perechi de ochelari de designer. Oamenii legii au mai descoperit că bunurile de valoare au fost vândute în România sau Republica Moldova.

Românca neagă că ar fi furat ochelarii

Jandarmii au descoperit 27 de perechi de ochelari acasă la româncă, însă aceasta susține că nu are nicio legătură cu acest jaful.

„Grupurile criminale românești sunt oportuniste. Ele sunt specializate în furtul de marfă, tractoare agricole, furtul de pe rafturile magazinelor și spargeri de case și magazine. Ele sunt, în general, alcătuite în jurul unei persoane sau a unui nucleu de români care au trăit sau au lucrat deja în Europa de Vest”, se arată într-un comunicat al autorităților franceze.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre