Dragoste ca-n filme în Cetatea Alba Iulia. El italian, ea româncă, o poveste fantastică

Dragoste ca-n filme în Cetatea Alba Iulia. El italian, ea româncă, o poveste fantastică
Sergio Gambino este genovez. Azi, un important politician, doctor în științe administrative și responsabil cu protecția civilă a zonei Genova, al doilea cel mai important oraș portuar din Italia. Cu ani în urmă s-a îndrăgostit de o româncă. Și povestește.

Povestea lor de iubire a început în 2011. A fost dragoste la prima vedere, după cum povestești politicianul de azi, membru important al unui partid de dreapta din Italia.

Dragoste la prima vedere, în Cetatea Alba Iulia

În 2011, Sergio și Ilinca erau foarte tineri, proaspeți absolvenți de facultate. „Lions Club International”, una dintre cele mai importante organizații umanitare din lume, a fost liantul dintre ei. El, membru al asociației la Genova, ea, în cea de la Alba Iulia, în România.

Era vară, iar Ilinca era proaspăt absolventă a Facultății de Stomatologie. Viața ei avea atunci contururi clare. Era unica fiică a unei familii respectabile în oraș. Mama ei, un reputat medic dentist, cu un cabinet privat, urma să-i predea ștafeta ușor-ușor, ca să ducă tradiția mai departe.

Doar că, o întâlnire pentru organizația umanitară cu un grup de italieni, unde trebuia să fie gazdă și ghid pentru o vizită în Cetatea de la Alba Iulia, avea să-i schimbe tinerei și frumoasei ardelence complet viața.

Cel care povestește despre cum s-a îndrăgostit fulgerător este Sergio Gambino.

“Vezi fata aia? Ar putea să fie soția mea!”

„Era în vara lui 2011, cand am plecat în România, ca să cunosc oamenii de acolo, colegi ai mei în multe proiecte ale asociației. Terminasem de curand facultatea, eram foarte tânăr, entuziast, mă implicam în foarte multe lucruri, îmi căutam drumul… În România, însă, cred că îmi căutam destinul. Eu nu trebuia să fiu la Alba Iulia în ziua aceea, ci în cu totul altă parte. Urma sa merg pe faimosul Transfăgărășan. Spre norocul meu (râde), m-am trezit târziu și-așa am plecat cu un alt grup ca să vizitam Cetatea. Acolo, urma ca într-un centru comercial să îi  întâlnim și să îi cunoaștem pe colegii noștri români. Așteptam la parterul locației, locul fixat pentru întâlnire, povestind cu un prieten.

Apoi o văd pe ea. Cobora pe scările rulante. Nici nu imi imaginam că face parte din grupul cu care urma să ne întâlnim. Pur și simplu m-am îndrăgostit pe loc. A fost ceva ce vezi doar in filmele de pe timpuri. Nu pot explica sentimentul. Știu doar că i-am spus prietenului meu : “Vezi fata aia? Ar putea să fie soția mea!”

„Mă învârteam ca un satelit în jurul ei și eram cuprins de panică”

Sergio Gambino parcă retrăiește acele momente chiar și în momentul în care povestește, după 11 ani clipa în care i s-a schimbat viața.

“Mă simțeam ca un student nepregătit să răspundă la întrebările profesorului când am constatat că fata aceea superbă face parte din grupul nostru. Cred că nu mai știam nici cum mă cheamă, nu eram capabil să scot două vorbe.

Sincer nici nu prea aveam cum sa fac mare conversație pentru că nu știam româna, ea nu știa italiană și eram atât de blocat încat îmi ieșise din cap soluția salvatoare. Am fi putut vorbi în engleză! Ce mai, eram fermecat, îmi plăcea foarte mult. Crezi ca am văzut eu mare lucru atunci la Cetate sau am reținut ceea ce ne povesteau? Mă învârteam ca un satelit în jurul ei și eram cuprins de panică…ziua se va termina și nu am să o mai văd niciodată! Așa ca i-am luat pur și simplu telefonul din mână, am apelat telefonul meu și apoi i-am arătat cum i-am salvat numărul. “Mia Moglie” (soția mea).

Ceea ce s-a și întâmplat trei ani mai târziu, după o relație frumoasă, cu vizite scurte sau lungi , reciproce, Italia-România”.

Realizările Ilincăi și românii care intră în partidul lui Sergio

Ilinca își continuă visul pentru care a studiat și este unul dintre cei mai apreciați dentiști din regiune. Părinții ei s-au pensionat, au vândut tot în România și au cumpărat o proprietate la Genova pentru a fi alături de fiica și de ginerele lor, dar și pentru a se bucura de cei doi nepoți.

Sergio Gambino și-a urmat cu succes cariera politică pentru care s-a pregătit încă din liceu și azi este unul dintre cei mai apreciați politicieni. A spus mereu că vrea să lase o lume mai bună generației următoare.

Sergio și-a propus și a obținut sprijinul colegilor din partidul Fratelli d’Italia, partid de dreapta, pentru a aduce în rândurile lor romani. Vrea ca pe cei mai buni să-i propună candidați pentru consiliile locale din regiune.

“Cum să nu iubesc românii, cum să nu îi apreciez? Uitați-vă la mine! Sunt căsătorit cu o româncă, copiii mei sunt jumătate români. Cred că și eu sunt puțin român”, ne-a spus politicianul.