Simona Ionescu / Redactor Șef

O bancă din Italia oferă credite și cere drept garanție roți de cașcaval

O bancă din Italia oferă credite și cere drept garanție roți de cașcaval
Dacă pentru afaceriștii români e foarte greu să primească un credit, într-o regiune italiană acest lucru se întâmplă cât ai bate din palme. Există însă o cerință mai ciudată.

Micii întreprinzători dintr-o regiune din Italia își rezolvă problema creditelor extrem de rapid. Ce trebuie să dea la schimb.

O bancă din Italia oferă credite și cere drept garanție roți de cașcaval

Credito Emiliano, o bancă din regiunea italiană Emilia-Romagna, îi face fericiți pe micii întreprinzători care să vor să dobândească un credit. Aceștia vor primi banii rapid, dar vor trebui să lase o garanție interesantă. E vorba de roți uriașe de cașcaval. Dar nu orice fel de cașcaval, ci parmezan Parmigiano-Reggiano, care este un produs de cea mai înaltă calitate, cunoscut sub acronimul de DOP.

Potrivit legislației italiene, un astfel de cașcaval se produce doar în regiunea Emilia-Romagna. Există și o rețetă exactă, iar produsul trebuie să stea la maturat între 18-36 de luni.

Nu oricine poate aștepta atât pentru a vinde parmezanul, dar are nevoie de bani și atunci intervine banca. Potrivit Forbes, garanția roților gigantice de Parmegiano-Regiano a fost introdusă de directorii băncii în anul 1953.

Brânza e depozitată în depozite speciale

Conform unor informații oferite în anul 2017, banca stochează de obicei peste 300.000 de roți de brânză. În acel moment, produsele valorau peste 160 de milioane de euro. Pentru că totul în Italia se desfășoară ca la carte, parmezanul este ținut în depozite speciale, iar specialiștii se ocupă de produs din momentul în care e adus la bancă și până când este returnat fermierului.

Iar acest lucru poate dura și trei ani. Pentru că este foarte important pentru bancă, fiecare roată de parmezan are un număr de serie. Astfel, poate fi găsită imediat ce ar fi furată de un răuvoitor. Se estimează că fermierii produc anual aproximativ 3.6 milioane de roți de brânză, ceea ce înseamnă 2.2 miliarde de euro. Pe lista exporturilor Italiei, parmezanul se află pe locul 25.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre