Incredibila fiică a lui Adriano Celentano. A jucat alături de Maia Morgenstern în „Patimile lui Hristos”, dar viața ei e o dramă continuă

Incredibila fiică a lui Adriano Celentano. A jucat alături de Maia Morgenstern în „Patimile lui Hristos”, dar viața ei e o dramă continuă
Cine și-ar putea imagina că o actriță celebră, fiica unor vedete, care a trecut deja de 50 de ani, a trăit toată viața o dramă continuă. E povestea incredibilă a fiicei lui Adriano Celentano.

Rosalinda Celentano este unul dintre cei trei copii ai cuplului Adriano Celentano – Claudia Mori. Cei doi sunt căsătoriţi din 1964 şi mai au trei copii: un fiu, Giacomo, şi două fiice Rosita și Rosalinda. Dintre toţi, însă, Rosalinda a avut un parcurs cu multe probleme şi obstacole. Doar presa din Italia mai scria, din când în când, destul de rar, despre fata unuia dintre cei mai iubiți artiști ai țării.

Creditată în peste 20 de filme, Rosalinda s-a făcut cunoscută pentru că a jucat în filmul „Patimile lui Hristos”, al lui Mel Gibson, alături de Maia Morgenstern. A încercat să facă și muzică, dar până la urmă a ajes filmul. În 1990 a cântat la Festivalul de la Sanremo piesa L’etŕ dell’oro și s-a clasat pe locul al 5-lea la categoria tineret. Iar în 1991 era câștigătoarea secțiunii Disco Verde la Festivalbar, cu melodia Quanti treni.

Povestea vieții ei este însă tulburătoare.

Rosalinda a fugit de acasă la 18 ani

Mama ei, Claudia Mori, a crescut-o foarte strict. Firea rebelă a tinerei, a ieșit la iveală devreme. Foarte afectată de absenţa frecventă de acasă a celebrului său tată, dedicat exclusiv carierei sale muzicale, într-o criză  adolescentină,  Rosalinda a fugit de-acasă, la vârsta de 18 ani. Ea a trăit jumătate de an pe străzi, ca o „boschetară”.

Mai târziu, când a mărturisit că este lesbiană, neacceptarea celor din jur a afectat-o profund. Din acel punct, tânăra s-a confruntat cu o serie de probleme mentale, după cum ea însăşi a mărturisit.

La vârsta de 36 de ani a cunoscut celebritatea, după ce a primit un rol important în filmul lui Mel Gibson, „The Passion of the Christ – Patimile lui Hristos”.A fost colegă de platou cu marea noastră actriță Maia Morgenstern, care a interpretat-o pe Fecioara Maria.

Fiica lui Adriano Celentano a făcut un rol memorabil, cel al lui Satana, graţie înfăţişării ei aparte. Odată cu asta, starea ei psihică s-a dezechilibrat și mai mult. Tânăra actriță italiană a încercat să se sinucidă, luând o supradoză de somnifere – însă medicii au reuşit să o salveze la timp.

Virgină și bolnavă, la 52 de ani

După acel episod, starea ei s-a îmbunătăţit. În prezent, Rosalinda arată tot mai bine şi are noi proiecte. Dar așa arată doar suprafața vieții eiș. În realitate, vedeta a continuat să se lupte cu problemele din viaţa personală. „Da, am 52 de ani şi sunt încă virgină. E ca şi cum am zidul chinezesc în jurul meu”, a declarat fiica lui Adriano Celentano pentru Libero Quotidiano, citat de OK!Magazin.

Rosalinda, de la asumarea și afirmarea orientării ei sexuale, s-a angajat într-o luptă deschisă pentru drepturile comunităţii LGBT. Declarația e cu atât mai surprinzătoare cu cât, de-a lungul timpului, presa a fotografiat-o în compania unor partenere. Printre acestea s-a numărat și actriţa Simona Borioni. În 2020 relaţia lor s-a încheiat, Simona declarând că se simte mai atrasă de bărbaţi.

Problemele Rosalindei Celentano nu s-au oprit aici. Ci au continuat cu unele grave, de sănătate. Ea a participat, anul trecut, la emisiunea „Ballande con le stelle”, ocazie cu care a vorbit deschis despre suferința ei. „Mi-am descoperit o tumoare la 47 de ani şi mi-au luat totul”, a spus ea, referindu-se la operaţia prin care i-au fost extirpate organele genitale interne.

„Apoi au vrut să mi le refacă, dar eu nu am mai vrut asta. Atunci când am aflat, la început, a fost o eliberare. Pentru că încă era perioada când voiam să mor. Dar lupta grea cu boala m-a întărit. Pe scurt, am avut-o, acum sunt bine”, a mai declarat Rosalinda Celentano.

Sfaturile lui Adriano Celentano pentru alți părinți

„La 52 de ani sunt încă virgină!”, a mărturisit Rosalinda jurnaliștilor.

În același context, mama Rosalindei a vorbit cu jurnaliștii de la Corriere della Sera despre dificultăţile pe care le-a avut în relaţia cu fiica ei.

„Ca mulţi alţi părinţi, ne-am gândit şi ne-am temut că viaţa va fi mai dificilă pentru ea din cauza ignoranţei şi a discriminărilor care sunt parte dominantă în societatea noastră hidoasă. Iar reacţiile noastre mereu au pornit din punctul de condamnare a oricărei prejudecăţi. Dar nu vreau să mint şi să spun că totul a venit automat. Şi noi, ca părinţi, am avut momentele noastre întunecate”, a declarat aceasta.

Claudia Mori a recunoscut că a iniţial nu au primit foarte bine vestea că fiica lor este lesbiană, nici ea, nici celebrul ei soț, Adriano Celentano.

La ani distanță de la momentele turbulente din familia lor, Adriano Celentano are un mesaj puternic pentru alți părinți:  „Nu sunt în măsură să dau sfaturi altor părinţi, dar aş spune să nu vă faceţi niciodată copilul să se simtă singur. Iar dacă vă simţiţi nepregătiţi în faţa unei situaţii în care vă pune copilul, abordarea să fie: hai să descoperim împreună cum să ne înţelegem reciproc. Cine sunt eu să judec? Papa Francisc a spus asta şi aceasta e calea. Trebuie să ne iubim copiii necondiţionat, să îi ghidăm pentru a nu face greşeli de nereparat şi a rămâne oameni buni şi oneşti”.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre