Simona Ionescu / Redactor Șef

Incredibila profeție a părintelui Arsenie Boca pentru Rusia. Sfântul Ardealului a știut ce va urma încă din anul 1948

Incredibila profeție a părintelui Arsenie Boca pentru Rusia. Sfântul Ardealului a știut ce va urma încă din anul 1948
Se spune că cine a fost binecuvântat să-l vadă chiar și pentru o singură dată pe părintele Arsenie Boca și-a schimbat viața radical.

A fost cunoscut întregii lumi datorită previziunilor incredibile pe care le-a făcut și care nu au dat niciodată greș.

Incredibila profeție a părintelui Arsenie Boca pentru Rusia. Sfântul Ardealului a știut ce va urma încă din anul 1948

A știut dintotdeauna care va fi soarta omenirii, motiv pentru care a fost urmărit toată viața de Securitate. La un moment dat, părintele Arsenie Boca a vorbit și despre războiul din Ucraina, afirmând că rușii își vor primi pedeapsa pentru tot ce au făcut. Acest lucru s-a întâmplat într-o predică pe care a ținut-o credincioșilor la mănăstirea Sâmbăta, la scurt timp după ce a fost eliberat din închisoarea de la Brașov.

”În curând va începe un nou război și rușii care au făcut atâta rău în țara noastră vor primi răsplata la ei acasă”, se arată în Arhivele Securității, într-un document datat la 16 decembrie 1948.

Ce i-a spus lui Nicolae Ceaușescu

Va rămâne mereu în memoria oamenilor și unica discuție pe care sfântul părinte a purtat-o cu Nicolae Ceaușescu. Despre acest lucru a povestit nepoata Sfântului Ardealului, Zoe Dăian, într-un interviu mai vechi acordat Agerpres.ro. „Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceaușescu care l-a întrebat: ‘Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om.

De mine ce ştii, când am să mor?’. Şi Arsenie i-a spus: ‘Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi’. Ceauşeştii nu au crezut şi i-au spus maiorului care-l adusese pe preot să-l ia din fața lor şi să nu-l mai vadă niciodată”, a mărturisit Zoe Dăian.

A prevestit și Revoluția din decembrie 1989

Și tot părintele Arsenie este cel care a prevestit că la puțin timp de la moartea sa, în România va fi vărsare de sânge. Vorbea atunci despre Revoluția din 1989. „Vezi că eu mor şi nu va trece mult timp şi în România va fi vărsare de sânge’”, stă scris în cartea „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”. Părintele Arsenie Boca a trecut la cele veșnice pe data de 28 noiembrie 1989. La câteva zile, peste România s-a abătut nenorocirea.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre