Incredibilele leacuri ale unei călugărițe benedictine din Evul Mediu. Fac adevărate minuni

Incredibilele leacuri ale unei călugărițe benedictine din Evul Mediu. Fac adevărate minuni
Este mama botanicii nemțești și totodată prima femeie medic din Germania. Ce leacuri incredibile a lăsat în urmă măicuța Hildegard von Bingen.

Hildegard von Bingen a fost una dintre primele persoane din lume care au scris despre vindecare și au lăsat întru eternitate leacuri extraordinare.

Incredibilele leacuri ale unei călugărițe benedictine din Evul Mediu. Fac adevărate minuni

Profet, poet, compozitoare, consilier al regilor, om de știință și peste toate acestea mare iubitoare de Dumnezeu. Dar și o mare vindecătoare, Hildegard fiind apreciată pentru harul ei de a tămădui cu ajutorul plantelor. De altfel, se știe că aceasta avea grijă de grădină mănăstirii Rupertsberg, unde testa virtuțiile plantelor pe membrii bisericii şi oamenii sărmani. Pentru meritele sale ieșite din comun, a fost canonizată.

Apă îndulcită cu miere pentru durerile de ficat

Printre leacurile îndrăgitei călugărițe se numără un remediu simplu, dar excepțional pentru estomparea durerii de ficat și plămâni. E vorba de lavandă fiartă în vin și băută caldă. La fel de bună este și apa îndulcită cu miere și aromată cu lavandă. De asemenea, ea a recomandat feniculul ca fiind o plantă extraordinară pentru digestie și stres. „Consumul zilnic de fenicul înlătură indiferenţa şi gura urât mirositoare şi face ca ochii să vadă clar”, scria călugărița.

Busuiocul e bun pentru cei care nu pot vorbi

Cât privește busuiocul, acesta este, în viziunea vindecătoarei o minune a naturii pentru cei care nu pot vorbi, planta având și rolul de a alunga febra. „Cel care are o paralizie pe limbă şi nu poate vorbi trebuie să-şi pună busuioc sub limbă, pentru a-şi recăpăta vorbirea. Iar cine suferă de febră mare ar trebui să gătească busuioc în vin, cu miere adăugată. Febra va ceda după mai multe guri luate seara”, sfătuia aceasta.

Cimbrul redă buna dispoziție

Nu este uitat nici cimbrul crud, recomandat celor care au nevoie să-și recapete buna dispoziție, dar și celor care au probleme cu stomacul. Persoanelor care suferă de reumatism le este de mare folos infuzia de salvie.

Despre Hildegard se știe că a avut viziuni încă de la vârsta de trei ani, dar abia la 40 de ani a început să fie crezută cu adevărat.

Sursă foto: lataifas

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp