Incredibilul secret al chifteluțelor de la Ikea. Acum le puteți prepara acasă

Incredibilul secret al chifteluțelor de la Ikea. Acum le puteți prepara acasă
Chiar dacă principalul obiect de activitate e vânzarea de mobilier și accesorii pentru casă, IKEA a devenit rapid unul din locurile preferate de luat masa pentru toată lumea.

Românii adoră și ei celebrele chifteluțe pentru care celebrul brand nordic e, de altfel, recunoscut în toată lumea. Acum incredibilul secret al chifteluțelor Ikea a fost devoalat și le puteți prepara acasă foarte ușor. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente de calitate dar și de un aparat. Acesta va face o parte importantă din rețetă. E, practic, secretul care dă atâta savoare și constanța aparte a celebrelor chifteluțe.

După ce veți prepara chifteluțele după rețeta ce urmează, nu aveți decât să vă gândiți cu ce le veți servi alături. Puteți urma îndeaproape modul se servire al acestora la celebrul magazin, și să le acompaniați cu piure de cartofi și dulceață de merișoare.

Ingrediente pentru patru porții de chifteluțe delicioase

350 ml lapte

100 g smântână

400 g carne tocată

200 g unt

100 g gem de afine

50 g pesmet

8 cartofi

1 ou

1 ceapă

1 linguriță de nucșoară măcinată

sare

Mod de preparare

Înainte de avă apuca de preparat chifteluțele, blendați încă o dată, fin, carnea tocată. Noua consistență a acesteia este de fapt marele secret.

Se curăță cartofii, se taie și se pun la fiert. Se scurg bine, se pasează și se freacă împreună cu 50 g unt și 100 ml lapte. Se pune sare după gust. Deja ați preparat piureul care va însoți chifteluțele în momentul servirii.

Pentru a prepara delicioasele choifteluțe, se pune pesmetul în 250 ml lapte. După ce s-a umflat puțin, se adaugă carnea tocată blendată suplimentar, cum am arătat mai sus, oul, enibaharul, ceapa rasă și sarea. Se frământă foarte bine.

Se formează chifteluțe mici, perfect rotunde. Se încing 200 g unt și se prăjesc. În untul rămas după prăjire se adaugă smântâna, se lasă 2 clocote și se toarnă peste chifteluțe. Acesta va fi deliciosul sos care va însoți noua viastră mâncare peferată. Se servesc lângă piureul de cartofi preparat separat, dar și cu o linguriță dulceată de merișoare alături.

Sursa: Kaufland.ro