O rețetă asiatică de să te lingi pe degete: Jiu cai bing – chiftele cu creveți, usturoi și ceapă verde

O rețetă asiatică de să te lingi pe degete: Jiu cai bing – chiftele cu creveți, usturoi și ceapă verde
Aceste chiftele cu creveți, usturoi și ceapă verde sunt întotdeauna niște vedete pe masă. Veți vedea după ce veți gusta prima din ele.

Pentru a prepara aceste chiftele cu creveți și usturoi și ceapă verde nu e necesar să fiți niște maeștri în bucătărie. Ele se gătesc cât se poate de simplu și, ceea ce e remarcabil, sunt foarte frumos colorate. Întâi le veți „mânca” cu ochii. Iar apoi vă veți îmbăta papilele gustative cu aromele lor complexe și rafinate. Urmăriți în continuare  lista ingredientelor necesare și modul de pregătire a arețetei.

Jiu cai bing  – chiftele cu creveți, usturoi și ceapă verde, ingrediente

◦ 8 creveți, curățați și devenați⁠, opțional sărați în bicarbonat de sodiu și sare (nu cred că este super necesar pentru acest fel de mâncare)

◦ 200 g usturoi și ceapă verde, tăiate în bucăți de un centimetru sau mai mici

◦ 1 cană de făină universală⁠

◦ 1 lingura amidon de porumb

◦ 1/2 linguriță sare⁠

◦ praf de zahăr⁠

◦ 1 ou⁠

◦ 3/4 cană apă⁠

◦ sos pentru servire: sos de soia, ulei de susan, sambal oelek, semințe de susan prăjite⁠

Mod de preparare

Într-un castron mare amestecați făina, amidonul de porumb, apa, oul, sarea și zahărul până se omogenizează⁠. Adăugați ceapa verde și usturoiul tocate și amestecați până se încorporează. Începeți cu ~75% din cantitatea de frunze de ceapă, apoi adăugați în funcție de preferințe.

Încingeți uleiul la alegere într-o tigaie antiaderentă la foc mediu. Așezați creveții curățați în tigaie și, după ce s-au perpelit un pic, puneți deasupra fiecăruia câte un polonic din amestecul cu ceapă, făină și ou. Fiecare chiftea va avea în mijlocul ei câte un crevete. Faceți chiftelele atât de mari cat vă permite tigaia.

Gătiți aproximativ 3 – 4 minute chiftelele, pe fiecare parte, până devin maro auriu Continuați să faceți asta până când rămâneți fără aluat.⁠ Serviți cu sos, la alegere.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christy Wang (@girlfromcalifornia)

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre