Incredibilul secret al longevității celei mai bătrâne femei din lume. Nutriționiștii sunt uimiți

Supercentenara trăiește într-un azil din orașul Fukuoka, sud-vestul țării. Ea a depășit sâmbătă recordul anterior stabilit de o altă femeie japoneză, Nabi Tajima, care s-a stins din viață în aprilie 2018 la vârsta de 117 ani și 260 de zile.
La așa un eveniment important, e de la sine înțeles că japoneza a avut parte de o petrecere. Ea a sărbătorit noul record consumând ceea ce consumă de o viață cu mare pasiune: Coca-Cola. Da, ați citit bine. Femeia a atins peste 117 ani și jumătate bând Coca – Cola și mâncând ciocolată, excese, după cum ar spune unii dintre nutriționiștii de azi care recomandă evitarea dulciurilor și a băuturilor carbogazoase pline de zahăr.
Cadou a mai primit și un tricou cu chipul ei imprimat pe el, din partea familiei, relatează The Guardian. Eiji Tanaka, nepotul în vârstă de 60 de ani al femeii, a declarat pentru agenția de presă Kyodo că bunica sa se simte extraordinar și că „se bucură de viață în fiecare zi”. Singura neplăcere e restricționarea vizitelor, măsură impusă din cauza pandemiei de COVID-19. „Ca familie suntem fericiți și mândri de noul record”, a declarat acesta.
Kane Tanaka a fost al șaptelea copil dintr-o familie cu nouă. S-a născut în data de 2 ianuarie 1903, astfel că, de-a lungul vieții, a cunoscut cinci împărați japonezi. Aceasta este acum a treia cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată, după Jeanne Calment, o femeie franceză care a murit în 1997 la vârsta de 122 de ani, și americana Sarah Knauss, care a decedat în 1999 la 119 ani.
Tanaka, care nu se poate întâlni cu rudele din cauza restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului, își petrece timpul jucându-se jocuri de societate cu ceilalți rezidenți, scrie presa japoneză.
Kane Tanaka nu este singura japoneză în viață care a depășit vârsta de 100 de ani. Conform cifrelor oficiale date publicității de guvernul nipon zilele trecute, numărul japonezilor cu vârsta de 65 de ani și peste a atins un nou record – 36,17 milioane, printre aceștia numărându-se 80.450 de persoane care au cel puțin 100 de ani.
Este pentru prima dată când numărul centenarilor trece de 80.000, mai arată sursa citată. În anul 1963, când a fost realizat prima dată sondajul, numărul japonezilor care împliniseră 100 de ani se situa la abia 153.
Sursa foto: Instagram
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook