Incredibilul secret al longevității celei mai bătrâne femei din lume. Nutriționiștii sunt uimiți

Incredibilul secret al longevității celei mai bătrâne femei din lume. Nutriționiștii sunt uimiți
O femeie japoneză în vârstă de 117 ani a devenit cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată în Japonia, după ce Guiness Book of Records i-a stabilit statutul de cea mai bătrână femeie de pe planetă încă de anul trecut. Kane Tanaka are 117 ani și 263 de zile și un secret incredibil al longevității.

Supercentenara trăiește într-un azil din orașul Fukuoka, sud-vestul țării. Ea a depășit sâmbătă recordul anterior stabilit de o altă femeie japoneză, Nabi Tajima, care s-a stins din viață în aprilie 2018 la vârsta de 117 ani și 260 de zile.

La așa un eveniment important, e de la sine înțeles că japoneza a avut parte de o petrecere. Ea a sărbătorit noul record consumând ceea ce consumă de o viață cu mare pasiune: Coca-Cola. Da, ați citit bine. Femeia a atins peste 117 ani și jumătate bând Coca – Cola și mâncând ciocolată, excese, după cum ar spune unii dintre nutriționiștii de azi care recomandă evitarea dulciurilor și a băuturilor carbogazoase  pline de zahăr.

Cadou a mai primit și un tricou cu chipul ei imprimat pe el, din partea familiei, relatează The Guardian. Eiji Tanaka, nepotul în vârstă de 60 de ani al femeii, a declarat pentru agenția de presă Kyodo că bunica sa se simte extraordinar și că „se bucură de viață în fiecare zi”. Singura neplăcere e restricționarea vizitelor, măsură impusă din cauza pandemiei de COVID-19. „Ca familie suntem fericiți și mândri de noul record”, a declarat acesta.

A îngropat patru împărați

Kane Tanaka a fost al șaptelea copil dintr-o familie cu nouă. S-a născut în data de 2 ianuarie 1903, astfel că, de-a lungul vieții, a cunoscut cinci împărați japonezi. Aceasta este acum a treia cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată, după Jeanne Calment, o femeie franceză care a murit în 1997 la vârsta de 122 de ani, și americana Sarah Knauss, care a decedat în 1999 la 119 ani.

Tanaka, care nu se poate întâlni cu rudele din cauza restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului, își petrece timpul jucându-se jocuri de societate cu ceilalți rezidenți, scrie presa japoneză.

Record absolut de japonezi centenari

Kane Tanaka nu este singura japoneză în viață care a depășit vârsta de 100 de ani. Conform cifrelor oficiale  date publicității de guvernul nipon zilele trecute, numărul japonezilor cu vârsta de 65 de ani și peste a atins un nou record – 36,17 milioane, printre aceștia numărându-se 80.450 de persoane care au cel puțin 100 de ani.

Este pentru prima dată când numărul centenarilor trece de 80.000, mai arată sursa citată. În anul 1963, când a fost realizat prima dată sondajul, numărul japonezilor care împliniseră 100 de ani se situa la abia 153.

Sursa foto: Instagram

Carmen Brumă, dieta de toamnă. Top 7 fructe și legume de sezon

Recomandarile noastre