Inegalabila Mariana Nicolesco, aplaudată din nou. „În sfârșit, am revenit la viață”

Inegalabila Mariana Nicolesco, aplaudată din nou. „În sfârșit, am revenit la viață”
A fost celebrat un sfert de veac de manifestări extraordinare dedicate celebrei soprane Hariclea Darclee și gloriei sacre a cântului.

3000 de tineri talentați din 50 de țări și cinci continente au participat la cel mai aşteptat eveniment liric al anului, manifestările Darclee.

Manifestările Darclée, la final. „În sfârșit, am revenit la viață”

După o pauză de doi ani, în perioada 25-31 iulie 2022, Brăila a găzduit Cursurile de Măiestrie Artistică Master Classes, sub îndrumarea inegalabilei artiste Mariana Nicolesco.

“Atmosfera plină de entuziasm, dăruire, progresele şi performanţele remarcabile ale multora dintre tinerii participanţi la Cursurile de Măiestrie Artistică, Master Classes, pe care le-am oferit la Brăila între 25 şi 31 iulie justifică pe deplin cuvintele multora dintre ei care spuneau că în sfârşit am revenit la viaţă!”, a mărturisit una dintre cele iubite voci din lume. La acest eveniment unic au participat nu mai puțin de 3000 de tineri talentați din 50 de țări de pe cinci continente.

Prima întâlnire cu publicul a avut loc pe 29 iulie

Participanții la Master Classes au participat la prima întâlnire cu publicul pe 29 iulie și au salutat prezența Marianei Nicolesco, precum și interpretările fantastice ale capodoperelor interpretate de Hariclea Darclee, Tosca de Puccini, La Traviata de Verdi şi La Wally de Catalani. De asemenea, Mariana Nicolesco a prezentat filmul evenimentelor Darclée din 1995 până în prezent, urmat de comentariile formulate de Dr. Stephan Poen.

Apreciat pentru interpretările sale a fost și pianistul Matei Varga, venit special de la New York. Seara s-a încheiat cu un recital extraordinar al artiștilor participanți la Master Classes, acompaniaţi la pian de Alexandru Petrovici, Peter Kolcsar şi… Matei Varga. Au interpretat fantastic soprana Christine Razec, baritonul Sebastian Balaj, mezzosoprana Ramona Bolojan, tenorul Alexandru Nagy, dar și sopranele Miruna Iancu şi Miliţa Pantin.

Concert Extraordinar de pe Esplanada Dunării

Sâmbătă 30 iulie, mii de locuitori din Brăila au fost entuziasmați de Concertul Extraordinar de pe Esplanada Dunării care au venit să-i aplaude pe laureaţii Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, reuniţi pentru memorabila celebrare.

E vorba de soprana Silvia Micu, mezzosopranele Oana Andra şi Florentina Soare, tenorul Adrian Dumitru, baritonul Silviu Mihăilă şi basul Iustinian Zetea, sub bagheta Maestrului Marco Balderi în fruntea Orchestrei Festivalului Darclée şi a Corului Filarmonicii George Enescu pregătit de Iosif Ion Prunner.

Au fost interpretate capodopere de Mozart, Rossini, Mendelssohn Bartholdy, Offenbach, Gershwin, Bizet, Johann Strauss şi Verdi, precum și Oda Bucuriei de Beethoven. Duminică, 31 iulie a avut loc Gala Master Class, iar de-a lungul a șase ore, iubitorii de muzică au ascultat 26 de arii de operă și pagini celebre de music hall.