Îngerul morții din maternitate. A ucis zeci de bebeluși, iar acum vrea să iasă din pușcărie

Îngerul morții din maternitate. A ucis zeci de bebeluși, iar acum vrea să iasă din pușcărie
Ceva s-a întâmplat în mintea unei femei din Texas. Bebelușii din maternitățile unde a lucrat Genene Jones în anii 80 au început să moară cu zecile. În cele din urmă, a fost condamnată la 99 de ani de închisoare pentru un singur caz dovedit. Acum are 71 de ani și vrea să iasă din pușcărie.

Genene Jones a fost numită de presă Îngerul morții. Este asistenta care a ucis zeci de bebeluși pe care trebuia să îi îngrijească. Se estimează că sunt peste 60. Totul s-a petrecut între anii 1977 – 1982. Când a început să ucidă avea 27 de ani, iar acum are 71 de ani și vrea să iasă din pușcărie.

Când a început să ucidă, Genene Jones avea 27 de ani, iar acum are 71 de ani și vrea să iasă din pușcărie

Genene Jones, Îngerul morții. A ucis zeci de bebeluși

Genene Jones, o asistentă din Texas, a fost supranumită Îngerul morții pentru că era bănuită de uciderea a zeci de bebeluși. Își va petrece probabil restul vieții după gratii pentru că magistrații americani i-au refuzat toate cererile de eliberare condiționată.

Femeia s-a născut în Texas în anul 1950. A fost dată imediat spre adopție. A crescut împreună cu alți trei copii adoptați. Travis, unul dintre ei, avea 16 ani când s-a gândit să construiască o bombă artizanală. Aceasta a explodat și băiatul a murit. Poate aici s-a întâmplat ceva în mintea lui Genene.

La 19 ani, ea s-a căsătorit și a născut un copil. Dar la scurt timp, soțul ei s-a înrolat în armată și a plecat în misiune. La întoarcere, au mai avut un copil. Apoi, femeia  a făcut un gest incredibil. Ca și mama ei, și-a abandonat copiii la orfelinat.

S-a angajat ca asistentă medicală la un spital din San Antonio. Aproape imediat, bebelușii au început să moară. Diagnosticul pentru 20 de nou-născuți a fost de infarct. Cu toate acestea, femeia a reușit să se angajeze la alt spital. După puțin timp, copilașii au început să moară. Mai târziu, anchetatoriii au descoperit că Genene le injecta copiilor o substanță folosită la anestezie generală. Bebelușii paralizau, iar inimioarele lor se opreau.

Și-a recunoscut crimele

Genene Jones a fost condamnată pentru o singură crimă și rănirea a altor șapte. A primit o pedeapsă de 99 de ani de pușcărie.

Femeia are acum 71 de ani și vrea să iasă din pușcărie. Explicația ei pentru crimele făcute a fost ceva aiuristic. A spus că voia ca spitalul să aibă o secție de pediatrie modernă.

Îngerul morții a ucis peste 60 de copilași. A fost condamnată pentru prima dată în 1984 pentru infracțiunea de rănire a unui copil. A injectat un băiat de 4 săptămâni, identificat în 1983 drept Rolando Santos, cu heparină. Băiețelul a supraviețuit.

Ea a fost condamnată la 99 de ani. Dar, din cauza unei legi din 1977 care a fost abrogată de atunci, a fost programată pentru eliberare obligatorie în 2018.

De atunci, tot încearcă să iasă din pușcărie, dar magistrații americani au refuzat cererile. Acest lucru s-a schimbat în iunie 2017, când procurorul județean au acuza-o pe Genene Jones pentru încă cinci crime. Erau copii între 4 și 11 luni.

Dacă va mai trăi, va putea să iasă din pușcărie la 87 de ani, în 2037. Sursa: crimemuseum.org