Îngrozitor. Jane Fonda e pe patul de moarte. A transmis un ultim mesaj lumii

Îngrozitor. Jane Fonda e pe patul de moarte. A transmis un ultim mesaj lumii
Legendara actriță de la Hollywood, Jane Fonda, se pregătește să părăsească lumea celor vii într-un mod lucid și conștient că timpul ei pe această lume s-a terminat. Actrița e împăcată cu soarta ei, cu boala nemilioasă care o chinuie și transmite un ultim mesaj.

„Când ajungi la vârsta mea, ar fi bine să fii conștient de timpul care este în spatele tău, spre deosebire de cel din fața ta. E pur și simplu realist.” Cuvinte dure, dar adevărate, din partea actriței și activistei Jane Fonda.

Jane Fonda îmbrățișează o realitate dură

Actrița, născută în 1937, și-a arătat cea mai sinceră și matură latură într-un interviu recent acordat Entertainment Tonight. Ea nu a evitat un subiect care pentru multe vedete este tabu: sosirea inevitabilă a morții.

Jane Fonda a fost diagnosticată cu cancer în septembrie 2022. În prezent, ea urmează un tratament pentru boala fatală, însă șansele ca ea să învingă boala sunt reduse.

Jane Fonda suferă de Limfom non-Hodgkin

„Am fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin și am început tratamentele de chimioterapie”, a anunțat ea pe Instagram, în luna septembrie.

Totodată, Fonda acceptă realitatea dură, că boala evoluează rapid, și se bucură de viața care i-a mai rămas. Liniștea cu care Jane Fonda își asumă apropierea morții a atras puternic atenția lumii întregi.

Așa cum a împărtășit lumii, Jane Fonda trăiește fără teamă și fără regrete până când va veni ultima ei zi.

Deocamdată, ea își stabilește obiective pe termen scurt. Cea mai solicitantă sarcină este chimioterapia. Ședințele acesteia au un efect de roller coaster asupra corpului ei, spune Jane Fonda.

„Săptămâna în care primesc chimioterapie este o provocare, pentru că obosești, dar după acea săptămână sunt grozavă”, a spus ea în interviul acordat ET.

Pe termen mediu, un alt obiectiv pare, de asemenea, clar: Jane Fonda vrea să sărbătorească împlinirea vârstei de 85 de ani (pe 21 decembrie 2022) alături de întreaga ei familie.

„Familia mea va fi acolo. Fiica mea și nepoții vor veni din Vermont, iar fiul meu, soția și copilul său locuiesc în Los Angeles, iar câțiva prieteni vor veni. Vom avea un timp liniștit”

Când vine ziua…

Cu mici repere, luptând în bătălii individuale și împăcată cu sine, Jane Fonda îmbrățișează realitatea clară că moartea o poate surprinde în orice moment.


„Nu mi-e frică să plec. Sunt pregătită. Am avut o viață minunată”, spune ea. Totuși, ea insistă: „[Nu este vorba] de faptul că vreau să plec, dar sunt conștientă că va fi mai devreme sau mai târziu.”

Între timp, Jane Fonda trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima. „Vreau să-mi văd nepoții crescând suficient de mult pentru a pleca știind că le va fi bine. Asta ar fi important pentru mine”, spune ea.

Activistă până la moarte

La fel de importantă pentru ea este și munca de activism. „Munca mea pentru climă este ceva special și o voi face până la moarte”, a declarat Jane Fonda. Este tipic pentru ea: curajoasă, perseverentă și grijulie. Un exemplu pentru mulți, atât la Hollywood, cât și în afara lui.

Foto: Wikipedia

Recomandarile noastre