Pele e bine! Va face Sărbătorile acasă. A încheiat ședințele de chimioterapie

Pele e bine! Va face Sărbătorile acasă. A încheiat ședințele de chimioterapie
Legenda fotbalului mondial Pele râde cu gura până la urechi. Medicii i-au dat vești bune și în câteva zile va fi acasă. A încheiat ședințele de chimioterapie.

Marele fotbalist brazilian Pele (81 de ani) a fost internat la spital pentru o procedură programată ca parte a tratamentului său pentru o tumoare de colon. Dar, va ajunge acasă la timp pentru a petrece Crăciunul cu familia, a declarat fiica sa Kely Nascimento.

Pele face Sărbătorile acasă

Pele a anunţat, joi seară (9 decembrie), pe Instagram, că va mai rămâne în spital câteva zile, dar va fi acasă de Sărbători. „Astăzi, am urmat ultima şedinţă de chimioterapie din anul 2021. Voi profita pentru a face un nou set de analize, deci voi mai rămâne câteva zile în spital”, a scris fostul fotbalist.

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut ca Pele, este considerat a fi cel mai mare jucător de fotbal din toate timpurile. În 1999 el a fost desemnat Jucătorul Secolului din Lume de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului. Are milioane de admiratori din toate generațiile.

Lângă o fotografie în care râde cu gura până la urechi, Pele scrie: „Nu vă neliniştiţi. Mă pregătesc pentru sărbătorile de sfârşit de an”.

La sfârşitul lunii septembrie, spitalul Albert Einstein anunţa că Pele face chimioterapie pentru tratarea tumorii care a fost detectată la un control de rutină. Operat la 4 septembrie, brazilianul a fost ţinut zece zile la terapie intensivă, unde a mai reveni ulterior pentru scurt timp din cauza unor probleme respiratorii. Pele a fost externat la aproape o lună după operaţie. Spitalul a spus la acea vreme că bărbatul de 81 de ani ar trebui să facă tratament citostatic.

Pele scrie: „Nu vă neliniştiţi. Mă pregătesc pentru sărbătorile de sfârşit de an”.

Pele: ”Fiecare mică victorie este un motiv de sărbătoare”

„Peste două sau trei zile se va întoarce acasă să se bucure de Crăciun”, a spus fiica lui pe Instagram. „Nu a fost o surpriză. Era deja programată și face parte din tratament”. Pele a spus pe Instagram că „a avut mici ședințe de chimioterapie ca parte a tratamentului meu”. El a adăugat că tocmai terminase ultima sesiune din 2021.

„Am vrut să vă împărtășesc această realizare. La urma urmei, fiecare mică victorie este un motiv de sărbătoare, nu crezi?” a scris el, cu o poză care îl arată în halat de spital și cu pumnul drept strâns.”

Pele a suferit în ultimii ani de o serie de probleme de sănătate. Operația la șold l-a lăsat cu dureri și acum nu poate merge fără ajutor. El a apărut optimist în videoclipurile făcute în perioada de recuperare în septembrie și octombrie și a spus pe Twitter luna trecută că se simte mai bine.

Pele a câștigat Cupele Mondiale din 1958, 1962 și 1970 și rămâne cel mai bun marcator al Braziliei din toate timpurile, cu 77 de goluri în 92 de meciuri.