O legendă a fotbalului românesc se zbate în sărăcie. Are grijă de fiecare bănuț

O legendă a fotbalului românesc se zbate în sărăcie. Are grijă de fiecare bănuț
Cât de trist! Românii l-au iubit de când a intrat pentru prima oară pe terenul de fotbal. Ajuns la 75 de ani se zbate în sărăcie și economisește fiecare bănuț. ”Fac economie la orice”, spune sportivul care ne-a adus atâta bucurie.

A fost un jucător care a adus multă bucurie românilor. În plus, mai era și simpatic, pus mereu pe glume și pe șotii. Nu a știut să strângă bani la ciorap în tinerețe, iar acum, la 75 de ani, se zbate în sărăcie. De parcă nu era de ajuns, a mai avut și COVID.

O legendă a fotbalului românesc se zbate în sărăcie

Rică sau Tamango, așa îi spun românii care îl iubesc nespus pe Răducanu Necula. Un personaj pitoresc și plin de umor. Este una dintre legendele vii ale Rapidului, echipă la care a evoluat timp de un deceniu. Nu avea stare să stea doar în poartă. El este primul portar român care a înscris gol într-un meci oficial și care a fost surprins în ofsaid. În cei 15 ani în prima divizie, a jucat în 329 de meciuri. Are 61 de selecții în echipa națională. O mare vedetă a sportului.

Când era ”pe val” nu a avut grijă să pună și niște bani pentru bătrânețe. Iar acum, Rică Răducanu trece prin momente pe care nu și le-a imaginat posibile.

Fostul fotbalist,75 de ani, a mărturisit că a ajuns la mila copilului său.  Fostul mare portar a povestit că se zbate să trăiască de pe o zi pe alta.

”Nu puteam să supraviețuiesc dacă nu era băiatul meu. Nici lui nu-i merge strălucit în această perioadă, mai greu cu antrenoratul în această perioadă de pandemie. Dar din cât a avut el, ne-a ajutat și pe noi. Nu m-am gândit niciodată că o să trăiesc vremuri atât de grele, să trebuiască să drămuiesc fiecare bănuț”, a spus Rică Răducanu, pentru PlaySport.ro.

Rică Răducanu a fost în poarta naționalei României la turneul final al Campionatului Mondial din Mexic 1970
Rica Răducanu a împlinit 75 de ani, pe 10 mai

”Facem economie la orice”

Ca să reziste cât de cât, Tamango face economii la sânge. ”Sunt foarte atent la consumul de apă, de lumină, de gaze, de tot. Facem economie la orice. E trist că am ajuns în situația asta, dar ce putem face? Mergem mai departe și ne zbatem să supraviețuim. Sperăm să vină vremuri mai bune. Cândva am fost pe val, acum trăiesc din amintiri. Poate că atunci trebuia să am mai mare grijă de bani”, a mărturisit Rică Răducanu pentru aceeași sursă.

Pe lângă problema banilor, vedeta împreună cu soția sa Anișoara s-au infectat cu COVID-19. Cuplul a rămas cu traume și refuză să mai iasă din casă după această experiență grea.

”Pare că nu mai scăpăm de perioada asta nenorocită. Unde te uiți, la orice televiziune, numai de morți auzi. Mi-e și frică să mai ies din casă. L-am rugat pe fiu-miu să ne aducă alimentele de bază, ca să am cu ce trăi. Ies doar prin curte să mă mai plimb, nici măcar în fața casei. Nu credeam că voi trăi asemenea timpuri nenorocite.  Nici cu cine să mai vorbesc nu mai am. Că mai mulți din generația mea s-au dus deja! Plus că timpurile s-au schimbat. Nu mai sunt aceiași oameni, nici cartierul nu mai e ce a fost cândva și nici fotbalul. Dar asta stă, probabil, în firea lucrurilor!”, a povestit Rică Răducanu.