Românii se roagă pentru sănătatea lui Rică Răducanu, o legendă a Rapidului și a fotbalului românesc. El și soția sa au COVID-19 și se află în spital. Nici fostul portar rapidist nu e într-o formă grozavă, însă soția sa e intubată.
Rică Răducanu, portarul cu inima mai mare ca mingea de fotbal
Este un personaj spumos, mereu pus pe glume, cu un râs molipsitor. Acum, la 74 de ani este în spital, cu COVID-19. El nu are probleme majore, dar soția sa Anișoara este intubată.
Rică Răducanu spune că nu ar fi putut să stea acasă și să o lase singură în spital pe femeia cu care a împărțit viața. Românii se roagă pentru sănătatea lor.
A fost mereu un personaj pitoresc, de la portarul care bătea lovituri de la 11 metri, până la faptul că a fost surprins în ofsaid.
”Eu sunt cunoscut peste tot, am fost un amărât şi am ajuns cunoscut peste tot, am faţă comercială!”, a spus Rică Răducanu, de ziua lui, la emisiunea Digi Sport Special.
”Am câştigat mai mult din teatru şi film decât din fotbal. La Teatrul Constantin Tănase am stat 10 ani, m-a luat Bibanu (n.r. actorul Dem Rădulescu). Aveam 1.000 de lei pe seară la Tănase, iar de la filmul „Totul despre fotbal” am luat cam cât o maşină la vremea aceea,” a povestit Rică Răducanu.
Rică Răducanu se numește, de fapt, Răducanu Necula
- Rică Răducanu va împlini 75 de ani pe 10 mai. Ultima aniversare, în plină pandemie de COVID-19, a sărbătorit-o acasă, în curte.
- Atunci, a mărturisit că în vremuri de pandemie nici „șprițul nu mai intră ca lumea”.
- Rică Răducanu se numește, de fapt, Răducanu Necula, poreclit şi Tamango, și s-a născut pe 10 mai 1946 în localitatea Vlădeni, județul Ialomița.
- Și-a dorit de copil să joace fotbal la Rapid. A început la vârsta de 12 ani, în 1958, la formația Victoria M.I.B.C. București, pe postul de atacant central.
- Se reprofilează ca portar, post în care, având o foarte bună tehnică, a făcut carieră atât la echipele de club la care a activat, cât și la echipa națională.
- Personaj pitoresc și plin de umor, Rică Răducanu este una dintre legendele vii ale Rapidului, echipă la care a evoluat timp de un deceniu.
- A apărat poarta formației Rapid București care abia debutase în Divizia A. În 1967, ”Tamango” și-a adus un substanțial aport la câștigarea campionatului (1967), primul din istoria echipei.
- Este primul portar român care a înscris într-un meci oficial și care a fost surprins în ofsaid.
- A făcut parte de mai multe ori din echipa de antrenori a tricolorilor, pregătind portarii primei reprezentative și, de asemenea, a fost antrenor cu portarii la echipa de seniori a Rapidului.
- În cei 15 ani în prima divizie a jucat în 329 de meciuri.
- Are 61 de selecții în echipa națională.
El este omul cu cea mai mare pensie din țară. Ce a făcut cu mormanul de bani?
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook