Întrebuințări spectaculoase ale uleiului. Habar nu aveați că se poate folosi la așa ceva

Întrebuințări spectaculoase ale uleiului. Habar nu aveați că se poate folosi la așa ceva
Dă un gust inconfundabil mâncării, însă uleiul are și câteva întrebuințări pe care nu le știați.

V-a rămas ulei după gătit? Nu-l aruncați, pentru că este un ajutor prețios.

Întrebuințări spectaculoase ale uleiului. Habar nu aveați că se poate folosi la așa ceva

Capacele de la borcanele cu dulceață sau miere se lipesc? Nu și dacă le veți unge cu ulei. Sunteți în mare grabă și tocmai acum s-a blocat fermoarul? Nu vă enervați, ci puneți o cantitate foarte mică de ulei pe dinții de metal al acestuia. Cheița va începe să alunece mai ușor și situația se va rezolva mai repede decât ați putut crede. Dacă printre bijuteriile dumneavoastră se numără și perle veritabile, le veți putea reda strălucirea și totodată le veți putea curăța așa cum trebuie, cu ajutorul uleiului.

Îndepărtează zgârieturile de pe mobilier

Uleiul cu care ați gătit vă ajută totodată să protejați și mobilierul. În acest sens preparați o soluție din ulei folosit și oțet. Aplicați pe părțile zgâriate și lemnul își va recăpăta strălucirea. Tot cu ajutorul uleiului veți putea înmuia pielea mobilierului, iar dacă aveți mobilă din ratan și răchită, îl puteți lustrui cu o lavetă îmbibată în ulei.

Vă ajută să îndepărtați vopseaua de pe mâini

Dar uleiul alimentar folosit este bun și pentru a scăpa de vopseaua de pe mâini. În acest caz, puneți ulei în cantitate mai mare pe mâini, lăsați să acționeze câteva minute, clătiți cu apă caldă. Vopseaua se va desprinde mult mai ușor. Pentru a vă proteja oalele, specialiștii vă recomandă ca înainte de a le folosi să le spălați oalele și tigăile. De asemenea, veți putea proteja instrumentele folosite în grădină dacă le veți acoperi cu ulei.

Uleiul îndepărtează și petele dificile de pe mașini

În cazul în care nu mai aveți detergent auto, tot uleiul vă scoate din încurcătură, pentru că vă scapă de petele de pe mașină. În acest caz, puneți ulei pe o lavetă și ștergeți cât mai bine zonele murdare. Mașina va arăta extraordinar.

Sursă foto: paradisul verde