Carpaccio din pepene verde cu brânză de capră și perle de măsline cu pesto

Carpaccio din pepene verde cu brânză de capră și perle de măsline cu pesto
Una dintre rețetele interesante preparate în bucătăria „Chefi la cuțite” din sezonul 8, a fost rețeta de carpaccio din pepene verde cu brânză de capră și perle de măsline cu pesto.

Andrei Iliescu, un instructor de gătit pentru copii, a venit la „Chefi la cuțite” în sezonul 8 cu o rețetă interesantă de carpaccio din pepene verde cu brânză de capră, perle de măsline și pesto. Amintim că, la momentul respectiv, rețeta a fost apreciată cu două cuțite și șansa de a merge mai departe în concurs.

Ingrediente pentru rețeta de carpaccio din pepene verde

1 pepene roșu

100 gr prosciutto crudo

60 gr busuioc

20 gr muguri de pin

150 ml ulei de măsline extra virgin presat la rece

1 lămâie

3 căței de usturoi

200 gr parmezan

15 gr capere mari murate cu tot cu codita)

200 gr brânză de capră

40 gr perle din ulei de măsline

12 măsline negre mari,fără sâmburi

1 trufă neagră

1 tub tabasco

Mod de preparare

Pentru a prepara carpaccio de pepene verde, tăiem felii cât mai subțiri de pepene verde, cam de 3-4 mm. Se curăță de coajă și se adaugă în cuptorul cu microunde pentru 7 – 10 minute, sau până se elimină cât mai multă cantitate de apă.

Preparare pesto:  Mai întâi rumenim mugurii de pin într-o tigaie. Apoi, împreună cu busuiocul, usturoiul, uleiul de măsline, zeama de la lămâie și parmezanul se blendează și se asezonează compoziția rezultată cu sare și piper, după gust.

Separat, punem la cuptor pentru aproximativ 10 – 15 minute feliile de prosciutto, pentru a obține chipsuri (crunchy). Brânza de capră o amestecăm cu puțină trufă neagră.

Așezăm pe o farfurie mare și întinsă, carpaccio de pepene verde, apoi adăugăm pesto, crunchy de prosciutto, caperele, fâșii din parmezan, perle din ulei de măsline, sau măsline negre mărunțite. Decorăm cu frunze de busuioc unse cu ulei de măsline și trufă neagră.

Sursa: Chefi la cuțite

Soțul Alexandrei Stan are o pasiune nebănuită. Nu e de mirare că a cucerit-o pe artistă!

Recomandarile noastre