Ion Cristoiu, primul care și-a amintit istoria „croitoresei” Ana Morodan, devenită „contesa digitală”. Are legătură cu serviciile

Ion Cristoiu, primul care și-a amintit istoria „croitoresei” Ana Morodan, devenită „contesa digitală”. Are legătură cu serviciile
Ediția de miercuri a emisiunii lui Robert Turcescu de la EVZ Play  a debutat cu un comentariu al maestrului Ion Cristoiu pe subiectul momentului: arestarea Anei Morodan, celebră influenseriță în spațiul virtual românesc.

Autointitulată „contesa digitală”, Ana Morodan, vedetă tv și influenseriță autohtonă, aceasta a fost reținută de Poliție aseară după ce s-a urcat la volan băută și sub influența drogurilor. Ea nu mai avea nici permis de conducere, nu a oprit la semnalele polițiștilor, a lovit două mașini și s-a sustras recoltării de probe biologice, alegându-se cu trei dosare penale în aproximativ 12 ore.

Analistul Ion Cristoiu susține că acum suspiciunile i se confirmă. De la debutul Anei în lumina reflectoarelor, a avut mari semne de întrebare vizavi de această vedetă. Ion Cristoiu a suspectat de la bun început că blondina este un produs al serviciilor secrete.

Ion Cristoiu susține că Ana Morodan e un produs al serviciilor

„Hai să vă zic istoria acestei domnișoare, a început Ion Cristoiu în cadrul EVZ Play. „Asupra acestui nume mi-a atras atenția, încă de pe vremea demonstrațiilor din Piața Victoriei, Bogdan Iacob (n.r., Bogdan Tiberiu Iacob, jurnalist). Astăzi se confirmă ceea ce noi suspectam, ce spuneam, dar nu ne credea nimeni. Se confirma mașinăria infernală pusă la cale de servicii.

Dacă vă uitați pe site-ul ei, ea este o croitoreasă. Ea avea un site cu oarece influență, deoarece se dădea Marilyn Monroe. Era pe domeniul ăsta, numai pe modă. Când a venit acest val, „#rezist”, ea a devenit „contesa digitală”. A fost pusă la lucru pentru a chema lumea în stradă. Era una dintre luptătoarele împotriva regimului”, a explicat jurnalistul Ion Cristoiu, exemplificând, împreună cu Robert Turcescu acțiunile „contesei digitale”.

„Ea era acolo, era ferment digital”, a replicat Robert Turcescu. În cadrul emisiunii de pe Evz Play au fost reluate mesajele Anei Morodan de pe rețelele sociale din vremea protestelor #rezist din Piața Victoriei. Le puteți viziona AICI!

Ana Morodan, „construită” pe tiparul „Mihai Șora”

„Nu e genul meu, dar acum are succes la tineri, atenție!, care nu sunt foarte interesați de politică. I s-a amplificat atunci, ca la Șora, avea milioane de likeuri. Șora scria „cântă o pasărică în fața ferestrei mele”. Nu era o maximă, și apăreau milioane de likeuri. Te lua groaza”, a mai spus Ion Cristoiu, apoi a conchis: „Sunt ca semințele prăjite. Serviciile le scuipă, apoi. Hai să facem un bilanț cu vedetele la vremea haștagiștilor…”

Oprită de Poliție de 2 ori în 12 de ore. S-a ales cu 3 dosare penale

Brigada de Poliție a transmis un comunicat în cazul reținerii Anei Morodan. După cele 24 de ore petrecute în arest, ea ar putea rămâne în celulă pentru încă 30 de zile. „La data de 28 Martie a.c., polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza sectorului 1, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul la volanul căruia se afla o femeie. Conducătoarea autovehiculului nu s-a conformat, și-a continuat deplasarea, moment în care a intrat în coliziune cu două autovehicule”, a transmis, miercuri, Brigada de Poliție.

După stabilirea identității conducătoarei auto, polițiștii i-au solicitat să fie testată atât pentru stabilirea prezenței alcoolului în aerul expirat cât și pentru stabilirea preliminară a prezenței în organism a substanțelor psihoactive cu aparatura din dotarea Brigăzii Rutiere, însă a refuzat.

Ana Morodan a fost reținută de poliție 24 de ore

În acest context, polițiștii au procedat la conducerea persoanei în cauză la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, unde și de această dată a refuzat”, precizează Poliția Rutieră. Ana Morodan s-a ales cu un dosar penal pentru „Refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 337 din Codul Penal.

„Totodată, în aceeași zi, în jurul orei 22:20, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce desfășurau activități de control în trafic pe o stradă din sectorul 1, au oprit un autovehicul condus de o persoană de sex femeiesc. După stabilirea identității, au efectuat verificări cu privire la situația juridică a dreptului de a conduce, iar cu această ocazie au constatat faptul că femeia figura cu permisul de conducere reținut ca urmare a dosarului de cercetare penală întocmit în conformitate cu prevederile art. 337 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, a relevat prezența în organism a substanțelor psihoactive”, conform Brigăzii de Poliție a Capitalei. În acest context, Ana Morodan a fost dusă din nou la sediul INML, pentru a i se recolta mostre biologice, moment în care ea s-a ales cu un al doilea dosar penal.

„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea în concurs a infracțiunilor prevăzute și pedepsite de art. 335 alin. 2 și 336 alin.2 din Codul Penal. În baza probatoriului administrat în cauză, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere au dispus reținerea femeii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătorului Sectorului 1 în vederea luării unei măsuri preventive”, a mai transmis poliția.

Primele declarații ale Anei Morodan

Vedeta emisiunii de pe Antena Stars a comis ceva mai grav decât cele din dosarele penale. A dat dovadă de iresponsabilitate dacă, după ce a fost prima oară prinsă beată la volan, s-a urcat și a doua oară în mașină tot băută și drogată, ba și fără permis de conducere.

„Am condus fără carnet. Nu am consumat nicio substanță, doar am condus fără carnet. Am luat pastile de somn că sunt insomniacă. N-am primit semnale de la polițiști. Sunt foarte ok. Am condus fără carnet, frate, nu am făcut alte prostii”, a spus Ana Morodan presei, când a fost adusă la Parchet de către polițiști.

După audiere, procurorul a trimis-o în fața instanței care a decis ca Ana Morodan să fie pusă sub control judiciar pe parcursul anchetei. Pentru infracțiunile comise, tânăra riscă între 1 și 5 ani, conform codului penal.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre