Ion Țiriac a obosit. Dar e mai bogat ca niciodată

Ion Țiriac a obosit. Dar e mai bogat ca niciodată
Privind în urmă, pare că Ion Țiriac a fost bogat toată viața lui. Fostul mare tenismen spunea, odată, că și-a dat seama că e bogat atunci când a început să comande la restaurant fără să se uite în meniu.

Ajuns octogenar, se pare că Ion Țiriac, totuși, a obosit. După 12 ani, omul de afaceri român a renunţat la licenţa turneului de categoria ATP Masters 1000, la masculin, şi WTA 1000 Mandatory, la feminin. El a vândut turneele de la Madrid unei companii uriaşe.

Potrivit Yahoo! Finance, negocierile s-au finalizat, iar IMG, o companie care orgainzează mari evenimente sportive, culturale şi mondene, a preluat de la Super Slam Utd licenţa de la Madrid Open. Sursa citată n-a precizat valoarea tranzacţiei, însă a notat că, această competiţie va lungi lista marilor evenimente organizate de IMG, după Miami Open (tenis) sau New York Fashion Week (modă).

Ion Ţiriac (82 de ani) a decis vânzarea deoarece, în ultima perioadă a avut în mod constant conflicte cu autorităţile oraşului Madrid în privinţa organizării Madrid Mutua Open.  Vânzarea acestei competiţii nu numai că l-a scăpat de stres, dar i-a crescut averea cu o sumă considerabilă.

Următorul turneu, la anul, sub noul patronaj

După ce Super Slam Utd şi IMG au tranzacționat Madrid Mutua Open, această tranzacţie trebuie să fie aprobată şi de WTA şi ATP. Este, doar o formalitate. Ediţia aniversară a turneului, a 20-a, care se va desfăşura între 26 aprilie – 8 mai, va fi organizată de noii propietari tot în cadrul complexului „Caja Magica“.

Amintim că la feminin, turneul lui Ion Țiriac de la Madrid a fost câştigat de două ori de Simona Halep, în 2016 şi 2017.  Și în 2014 şi în 2019, constănţeanca a jucat finala, fiind învinsă de Maria Şarapova, respectiv de Kiki Bertens. Ea are cele mai multe finale disputate, la Madrid, dintre jucătoarele care au evoluat aici, de-a lungul anilor.

Din palmaresul competiției, amintim că cele mai multe titluri la feminin au fost câştigate de Petra Kvitova (2011, 2015, 2018), iar la masculin de Rafael Nadal (2005, 2010, 2013, 2014, 2017).  La dublu, Horia Tecău s-a impus de două ori, la Madrid, în 2019 şi în 2015. El a mai jucat o finală, pierdută însă, în 2012. Şi Florin Mergea a ajuns într-o finală la Madrid, în 2016, dar nu a câștigat.