Ion Țiriac și Arșinel, parteneri de table. „Este ahtiat să joace! Ţin minte, jucam după-amieze întregi…”

Ion Țiriac și Arșinel, parteneri de table. „Este ahtiat să joace! Ţin minte, jucam după-amieze întregi…”
29 septembrie va rămâne o altă zi neagră în istoria teatrului și filmului românesc. Alexandru Arșinel a plecat într-o lume mai bună.

Vestea morții lui Alexandru Arșinel a șocat nu doar familia artistului, ci și pe cei mai buni colegi și prieteni.

Ion Țiriac și Arșinel, parteneri de table. „Este ahtiat să joace! Ţin minte, jucam după-amieze întregi…”

Maestrul Arșinel a fost nu doar un mare actor, ci mai ales un mare om. Așa l-au caracterizat toți cei care l-au cunoscut și au petrecut cu el momente pe care nu le vor uita niciodată. Unul dintre lucrurile necunoscute despre artist a fost pasiunea sa pentru jocul de table. Prieten foarte bun cu magnatul Ion Țiriac, cei doi se întâlneau frecvent și încingeau partide. Într-un interviu din 2020, Arșinel a povestit, în stilu-i caracteristic, cât de împătimit dar și strateg era afaceristul.

„Este un foarte bun gânditor, organizator, strateg. Un individ care şi-a făcut-o cu mâna lui”

”Ţiriac numai asta nu poate spune, că nu se pricepe. Cum îl percep? Joacă bine table. Este ahtiat să joace! Ţin minte, jucam după-amieze întregi. Îi place să joace table.

Este un foarte bun gânditor, organizator, strateg. Un individ care şi-a făcut-o cu mâna lui. Tot ce a făcut, a făcut bine. Prin muncă! Îşi merită locul pe care îl are”, a declarat Alexandru Arșinel în pentru Digi Sport.

Care a fost ultima dorință a Maestrului

Într-un  altinterviu acordat celebrului prezentator Dan Negru, artistul i-a spus care e ultima sa mare dorință. Se ruga Divinității zi și noapte să aline durerea și suferința soției sale, Marilena. „L-am întrebat pe Arșinel ce i-ar spune lui Dumnezeu în ziua morții. Azi a venit ziua…

Mi-a răspuns atunci: «I-aș spune: Doamne, te-ai ținut de cuvânt. Îți mulțumesc că m-ai lăsat să mă plimb în lumea asta. Și că m-ai ajutat aproape de fiecare dată să ies din încurcătură. Cu un lucru nu m-ai ajutat încă și îți spun în fiecare zi: Doamne ajută-mă ca Marilena să se simtă mai bine. Ai obligația asta pentru că sunt corect cu tine. Mă închin în fața ta în fiecare zi. Las-o pe Marilena să se simtă mai bine»”, a dezvăluit Dan Negru.