Istoria se trăiește în direct. Această rugăciune aduce pacea în perioade de război

Istoria se trăiește în direct. Această rugăciune aduce pacea în perioade de război
Marii clarvăzători ai lumii au vorbit despre perioada războiului cu multă vreme în urmă, dar nimeni nu a crezut că vom asista la așa ceva în timpul vieții noastre.

Nu doar Ucraina și Rusia trăiește vremuri cumplite, ci întreaga omenire. Cel mai important lucru în acest moment este să ne întoarcem privirea la Dumnezeu.

Istoria se trăiește în direct. Această rugăciune aduce pacea în perioade de război

După nenorocirile provocate de pandemie, nimeni nu ar fi crezut vreodată că ar fi posibil un război în lume în mileniul al treilea. Părea aproape imposibil, dar acum începem să numărăm primele victime nevinovate, care n-au vrut altceva decât să trăiască în pace cu toată lumea. Dar celor puternici nu le pasă, încă nu vor să lase armele.

Singurul ajutor al oamenilor acum este Dumnezeu. Și rugăciunea. În aceste vremuri tulburi, există o rugăciune recunoscută ca fiind cea care aduce pacea în perioadă de război, dacă este rostită cu multă credință. Este momentul ca toată omenirea să o rostească.

„Trimite Arhanghelii, Îngerii și Sfinții Tăi”

„Sfântă Treime, îngăduind începerea războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Te rog să ai grijă de românii din țara vecină, scăpându-i de moartea năpraznică. Luminează, Tată Ceresc, pe conducătorul rus care a vizitat Athosul. Fă-l să-și amintească de rugăciunile la care a luat parte cu acele prilejuri.

De convorbirile pe care le-a avut cu călugării și de legile milenare ale ortodoxiei. Între care să nu iei numele Domnului Dumnezeului tău în deșert, să nu poftești nimic din ce este al aproapelui tău. Dar mai ales să nu ucizi sunt exențiale pentru dobândirea mântuirii personale. Ajută-l, deci, să înțeleagă primejdia de moarte în care se află, fiind răspunzător de fiecare om ucis în această năvală decisă de el asupra unei țări cu locuitori în majoritate creștini.

Doamne Iisuse Hristoase, Care ai învățat pe ucenici și pe apostoli că „toți cei ce scot sabia de sabie vor pieri” (Matei 26, 52), trimite Arhanghelii, Îngerii și Sfinții Tăi să le amintească tuturor militarilor aflați în oastea rusă să refuze distrugerile locuințelor oamenilor nevinovați și să evite uciderile fratricide pentru care vor da socoteală personală dinaintea Ta.

„Te rog să le dai conducătorilor celor două țări gândul întâlnirii cât mai repede”

Duhule Sfinte, Mângâietorule, Care ai coborât la Cincizecime în chip de limbi de foc, învățând Adevărul pe cei ce aleg Calea spre Viață. Te rog să le dai conducătorilor celor două țări gândul întâlnirii cât mai repede pentru a hotărî soluții politico-strategice fără noi vărsări de sânge omenesc și fără alte distrugeri.

Maica Domnului nostru Iisus Hristos, Te rog să-i ocrotești pe românii din Bucovina și din Maramureș de războiul văzut. Iar pe noi toți să ne aperi de efectele speculațiilor financiare, de lipsurile și de nevoile care pot decurge din pricina acestui conflict armat apropiat de granițele României – Grădina Ta. Slavă Tatălui, Fiului și Sfîntului Duh! Amin!”.

Sursă foto: alfa omegatv

Recomandarile noastre